Caz de BOALA VACII NEBUNE confirmat în Scoția! - Revista Ferma
2 minute de citit

Caz de BOALA VACII NEBUNE confirmat în Scoția!

vaca la pasunemai2 b Caz de BOALA VACII NEBUNE confirmat în Scoția!
Imagine cu caracter ilustrativ

Guvernul scoțian a confirmat că la o fermă din Ayrshire a fost detectat un caz de encefalopatie spongiformă bovină clasică (boala vacii nebune).

Au fost instituite restricții de circulație preventivă în vecinătatea fermei iar restricțiile au fost impuse și în alte trei ferme – ferma de origine a animalului bolnav și alte două exploatații în care se află animale care au avut acces la același hrană.

Agenția pentru Sănătatea Plante și Animalelor (APHA) face investigații suplimentare pentru a identifica originea bolii.

Cazul a fost identificat ca urmare a supravegherii de rutină și a măsurilor stricte de control. Animalul nu a intrat în lanțul trofic uman.

Food Standards Scotland a confirmat că nu există niciun risc pentru sănătatea umană ca urmare a acestui caz confirmat.

REACȚIE RAPIDĂ PENTRU A LIMITA TRANSMITEREA BOLII

Ministrul scoțian al agriculturii, Jim Fairlie, a declarat: „După confirmarea cazului de ESB clasică în Ayrshire, guvernul scoțian și alte agenții au luat măsuri rapide pentru a proteja sectorul agricol.

„Aceastea au inclus stabilirea unei interdicții de circulație preventivă în fermă. Faptul că am identificat acest caz izolat atât de repede este dovada că sistemul nostru de supraveghere pentru detectarea acestui tip de boală funcționează eficient”, a spus Jim Fairlie, citat de agriland.ie

Fairlie i-a mulțumit proprietarului animalului pentru atenția de care a dat dovadă și a spus că reacția acestuia a permis guvernului să identifice și să izoleze cazul rapid pentru a minimiza impactul acestuia.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →