4 minute de citit

Catros Special şi CatrosXL – grapele cu cadru frontal cu ”CrushBoard”

Chiar şi în timpul prelucrării miriştilor, grapele Amazone dotate cu această opţiune oferă anumite avantaje, cum ar fi de exemplu ”sfărâmarea” păstăilor de rapiţă – ceea ce stimulează seminţele de rapiţă să înceapă procesul de germinaţie. De asemenea, resturile vegetale din miriştile de rapiţă şi de floarea-soarelui sunt zdrobite, astfel că este grăbită putrezirea acestora.

Catros Special ÅŸi CatrosXL_b
Cadrul frontal este montat în faţa discurilor, astfel încât acţiunea crushboard-ului să poată fi reglată independent, indiferent de adâncimea de lucru a discurilor. Reglarea adâncimii de lucru şi, prin urmare, şi ”duritatea” crushboard-ului se poate face fie în modul mecanic, fie în modul hidraulic, în mişcare. Opţiunea de reglare hidraulică permite operatorului să facă setările într-un mod convenabil, chiar de pe scaunul tractorului, fiind asistat şi de o ”grilă” uşor de observat.
De asemenea, ca o alternativă pentru crushboard, pe cadrul frontal pot fi montaţi eradicatori de urmă pentru roţi, care, mai ales în cazul solurilor sensibile la presiune, contribuie la atenuarea urmelor lăsate de roţile tractorului.

Catros Special ÅŸi CatrosXL_b
AMAZONE: CIFRĂ DE AFACERI RECORD ÎN 2018
În exerciţiul financiar 2018, cifra de afaceri a Grupului Amazone a continuat să crească, în ciuda condiţiilor meteorologice extreme care au afectat anumite ţări în cea de-a doua parte a anului. Astfel, cifra de afaceri a crescut la un nivel record de 481 milioane de euro, cu 5,3% mai mare comparativ cu anul anterior (457 mil. euro).
Amazone a beneficiat de o poziţie puternică faţă de competitorii de pe pieţe importante de export. Aproximativ 80% din producţia Amazone este vândută în Germania, după care, cele mai importante pieţe sunt: Franţa, Japonia, Spania, Ungaria, România şi Irlanda, state în care vânzările au avut un trend ascendent. De asemenea, cifra de afaceri de pe pieţe importante pentru maşinile agricole, reprezentate de Polonia şi Rusia, a rămas stabilă în 2018.
Anul trecut, compania investit peste 7% din cifra de afaceri în sectorul de cercetare şi dezvoltare, iar investiţiile în mijloace fixe au depăşit 20 milioane de euro.
Directorii Amazone, Christian Dreyer şi dr. Justus Dreyer, prevăd o evoluţie stabilă pentru companie datorită puterii de inovare şi a ofertei de produse diversificată pentru fermele de toate mărimile. „Pe plan mondial, pieţele devin din ce în ce mai solicitante şi depind de inovaţii cât mai diversificate. În principiu, climatul de investiţii în agricultură este la un nivel acceptabil, chiar şi în condiţiile în care rezultatele multor ferme din Europa Centrală vor fi în continuare dominate de efectele secetei din 2018. Mediul şi tendinţele pe termen lung sunt pozitive. Interesul clienţilor pentru maşinile agricole moderne şi inovaţiile noastre, care permit activităţi mai eficiente, mai precise şi implicit reducerea costurilor, este în continuare bun. Totuşi, în unele pieţe de export, impactul schimbărilor politice sau intensificarea conflictelor sunt dificil de estimat în acest moment. Noi ne concentrăm asupra punctelor noastre tari: dezvoltarea inovării pentru competenţele de bază ale Amazone şi consolidarea cooperării cu partenerii de vânzări relevanţi şi cu importatorii în ţările ţintă“, au subliniat directorii Amazone.
Programul extins pentru construirea de pluguri, creat odată cu achiziţia Vogel & Noot, s-a dovedit a fi unul de succes şi s-a impus rapid pe piaţă. Cu inovaţii suplimentare şi preluarea echipamentelor de prăşit de la Schmotzer, Amazone îşi stabilizează poziţia pe piaţa utilajelor agricole ”inteligente”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →