2 minute de citit

Case IH Magnum autonom, pentru prima dată în Europa

tractor Case IH Magnum autonom Case IH Magnum autonom, pentru prima dată în Europa

Cu un portofoliu de soluții pentru agricultură în creștere, Case IH continuă să fie un lider global cu inovaţii reper din punct de vedere tehnologic şi agronomic, fapt reafirmat şi cu prilejul evenimentului dedicat presei agricole internaţionale “Farming RED”, organizat împreună cu Väderstad şi Steyr în Austria. Cele mai titrate inovaţii prezentate cu acest prilej au fost noul tractor autonom Case IH cu tehnologie Raven Autonomy™ şi cel mai mare model Quadtrac 715 (778 CP).

 Viziunea CASE IH pentru autonomie şi automatizare

Cu această ocazie, Case IH şi-a prezentat viziunea, ţintele şi strategia privind autonomia maşinilor agricole. Grupul îşi doreşte să pregăteasă soluţiile tehnologice de precizie, digitale şi pentru autonomie în paralel cu maturizarea pieţei, a capabilităților dealerilor şi, totodată, cu implicarea fermierilor.

Prezentat presei internaţionale pe un câmp din apropierea localităţii austriece Grafenegg, tractorul autonom Case IH Magnum 340 AFS şi echipat cu tehnologia Raven Autonomy™ a impresionat prin precizia coordonării şi viteza de execuţie a lucrărilor în combinaţie cu un cultivator Väderstad TopDown 500.

tehnologie Raven P2250665 Case IH Magnum autonom, pentru prima dată în Europa

Kitul autonom Case IH

Case IH construiește de mult timp, pentru tractorele și platformele sale de prelucrare a solului, soluţii autonome cu ajutorul Raven Autonomy™ – un sistem avansat de percepție și detecție bazat pe cinci camere video cu senzori LIDAR, astfel încât tractorul se oprește imediat în cazul în care un obstacol apare în perimetrul limitrof prestabilit. Echipa Case IH şi Raven au proiectat şi realizat acest kit de conversie pentru autonomie astfel încât acesta să poată fi implementat cu uşurinţă şi altor maşini din portofoliul Grupului CNH Industrial. De altfel, în mai multe ferme din SUA lucrează deja tractoare şi maşini de erbicidat dotate cu acest kit de autonomie.

Kitul autonom Case IH cu monitor AFS Pro 1200 şi tehnologie Raven permite integrarea cu AFS Connect prin portalul AFS Connect şi urmărirea hărţilor pentru aplicare cu rată variabilă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →