Case IH extinde gama de tractoare Magnum până la 435 CP! - Revista Ferma
4 minute de citit

Case IH extinde gama de tractoare Magnum până la 435 CP!

Case IH şi-a îmbunătăţit oferta pentru sezonul 2025, lansând trei modele noi din seria Magnum, care beneficiază de actualizări în ceea ce priveşte transmisia, hidraulica şi tehnologia digitală.

Case IH Magnum Case IH extinde gama de tractoare Magnum până la 435 CP!Noile tractoare sunt echipate cu un motor în şase cilindri de 8,7 litri, în conformitate cu normele de emisii Stage V, produs de FPT. Modelele disponibile sunt Magnum 355 (390 CP), Magnum 385 (417 CP) şi Magnum 405 (435 CP). Primele două modele pot beneficia de un boost al puterii, ajungând la 410 CP, respectiv 435 CP, în timp ce Magnum 405 nu include această funcţie, fiind setat direct la 435 CP.

Modelele Rowtrac pentru o compactare redusă a solului

Magnum 385 şi 405 pot fi configurate în varianta Rowtrac, ceea ce înseamnă că puntea spate este echipată cu şenile. Această opţiune asigură o tracţiune îmbunătăţită şi o compactare redusă a solului, fiind ideală pentru condiţii dificile de teren. Acest design special asigură o amprentă fermă pe sol pentru ca puterea dezvoltată de motor să nu se piardă prin patinare.

Actualizări ale transmisiei pentru operare personalizată

Chiar şi la acest nivel de putere, Case IH continuă să ofere opţiunea unei transmisii manuale. Utilizatorii pot alege între transmisia PowerDrive (21 trepte înainte/5 trepte înapoi) cu schimbare complet automată şi transmisia continuu variabilă CVXDrive (CVT). Pentru a diminua însă diferenţele funcţionale între cele două sisteme, Case IH a introdus o nouă funcţie în transmisia PowerDrive: funcţia de ‘frână-la-ambreiaj’, care decuplează transmisia atunci când pedalele de frână sunt apăsate. Aceasta îmbunătăţeşte siguranţa în timpul frânării, permiţând o manevrare mai precisă şi facilitând ataşarea implementelor.

Când frânele sunt eliberate, tractorul accelerează la viteza anterioară, iar operatorul poate seta şi alege dintre trei niveluri diferite de raport între forţa de frânare şi decelerarea tractorului, caracteristici care aduc confort şi funcţie de operare similare unei transmisii CVT. În plus, îmbunătăţirile aduse funcţiei de gestionare automată a productivităţii (Automatic Productivity Management) sporesc capacitatea operatorului de a regla fin setările în funcţie de preferinţele personale şi de condiţiile de lucru. De asemenea, operatorii pot comuta acum direct între modul câmp şi drum, pentru o ajustare mai rapidă între deplasare şi lucru pe câmp.

Hidraulică îmbunătăţită

Noile supape electrohidraulice, montate orizontal, oferă o fiabilitate crescută, o curbă de putere hidraulică îmbunătăţită şi o retenţie maximă a uleiului. Totodată, racordurile ‘Power Beyond’ au fost repoziţionate pentru acces mai facil, iar noile cuple rapide de 0,5 şi 0,75 inch, cu pârghii de eliberare a presiunii, fac conectarea şi deconectarea conductelor hidraulice mult mai uşoară.

Citeşte şi:
Magnum AFS, în conexiune cu viitorul

Priza frontală opţională este acum echipată cu valve montate intermediar, iar noul design al secţiunii valvei permite un debit de 20% mai mare pe partea de presiune (120L/min), crescând performanţa de ridicare. În plus, o nouă frână hidraulică pentru remorcă cu două conducte oferă o frânare mai lină şi o putere de frânare şi un confort sporite în comparaţie cu sistemele cu o singură conductă.

Pachete tehnologice adaptabile

Ca şi alte modele Case IH, tractoarele Magnum sunt disponibile cu trei pachete de tehnologie digitală, care includ conectivitate standard. Funcţia AccuSync, de exemplu, permite conectarea mai multor maşini în acelaşi câmp, partajând date precum linii A-B şi hărţi de acoperire. Pe de altă parte, ecranul Pro 1200 (oferit într-un format dual pentru aplicaţii care necesită două ecrane) beneficiază de o reducere a reflexiilor, asigurând vizibilitate optimă în orice condiţii de lumină. De asemenea, ecranul poate fi accesat de la distanţă de proprietar sau dealer pentru monitorizare, asistenţă operaţională şi suport tehnic.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →