2 minute de citit

Cargill caută să-şi diversifice opţiunile de piaţă

Potrivit prognozelor, cererea de proteine este de aşteptat să sporească cu 70% în următorii 30 de ani, pe măsură ce populaţia globală creşte semnificativ. Pornind de la această premiză, Cargill a anunţat că va participa la o rundă se investiţii de serie A condusă de VisVires New Protein, alături de alţi investitori care doresc să transforme produsul Aleph Farms de la prototip la piaţa comercială.

Aleph Farms este o companie care a reuşit să obţină carne artificială din celule extrase de la animale vii folosind o platformă 3D de inginerie tisulară, anunţând în decembrie 2018 că ar putea creşte o friptură direct din celulele bovine.

Cargill-sediu-central_b“Cargill se angajează să inoveze şi suntem încântaţi să facem parte din creşterea accelerată a companiei Aleph”, a declarat Sonya Roberts, director pentru Cargill Protein America de Nord. “Acest parteneriat conectează noi frontiere în tehnologia bazată pe celule, cu perspective în sistemul alimentar global şi în lanţurile de aprovizionare, pentru a satisface nevoile viitoare ale clienţilor şi ale consumatorilor”, susţine aceasta.

În timp ce proteinele cultivate reprezintă o parte relativ mică a portofoliului Cargill, gigantul american vede valoare în investiţii în companii inovatoare precum Aleph Farms. Această investiţie se bazează pe alte parteneriate ale Cargill cu proteine alternative. În 2017, Cargill a fost un investitor timpuriu în Memphis Meats, companie pionier în dezvoltarea cărnii cultivate în laborator. Cargill este, de asemenea, un investitor în domeniul proteinelor vegetale prin Puris, o firmă care a lansat o nouă proteină bazată pe mazăre, care este non-OMG, ecologică şi prietenoasă cu alergenii. Aceste investiţii completează investiţia companiei în portofoliul său tradiţional de proteine animale, care a generat mai mult de 1,5 miliarde de dolari în ultimii ani.

Aleph Farms intenţionează să înceapă construirea de bio-ferme şi să se îndrepte spre o lansare limitată a produselor de consum, cu friptură cultivată în condiţii controlate, în decurs de trei până la cinci ani.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →