2 minute de citit

Bun venit la AGRARIA 2022!

Agraria-2022-01_bDupă doi ani de pauză forţată, DLG InterMarketing reia tradiţia evenimentelor organizate în câmp pentru fermieri, cu târgul AGRARIA, eveniment desfăşurat în platforma de la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca, unde timp de patru zile, până duminică, veţi avea ocazia să vedeţi tehnică agricolă de vârf, demonstraţii cu maşini agricole, prezentări de animale de rasă, precum şi dezbateri interesante care pun accentul pe inovaţie.

Jumătate de miliard de euro pentru agricultură

„Agricultura şi industria alimentară reprezintă un sector vital pentru ţara noastră. Uitându-ne la contextul geopolitic în care ne aflăm, ceea ce se întâmplă la nivel regional şi internaţional, lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Iar noi trebuie să fim pregătiţi permanent să răspundem nevoilor. Avem pentru anul acesta un buget la ministerul agriculturii de 500 milioane de euro, bani destinaţi programelor de susţinere a fermierilor. Dar pe lângă fondurile europene pe care le avem la dispoziţie încercăm să atragem şi alte surse de finanţare”, a declarat ministrul Chesnoiu la ceremonia de deschidere a expoziţiei de la Jucu.

Adrian-Chesnoiu_bAcesta a vorbit, de asemenea, despre Ordonanţa de Urgenţă adoptată ieri de către Guvernul României, care crează „cadrul general pentru semnarea acordului de parteneriat între Ministerul Agriculturii şi Ministerul Energiei, astfel încât o parte din fondurile alocate României prin fondul de modernizare să fie direcţionate către fermieri şi către industria alimentară românească”, a spus Chesnoiu.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →