BKT face încă un pas înainte spre sustenabilitate, devenind membru al "Platformei globale pentru cauciuc natural durabil" - Revista Ferma
3 minute de citit

BKT face încă un pas înainte spre sustenabilitate, devenind membru al „Platformei globale pentru cauciuc natural durabil”

BKT cauciuc natural durabil
BKT cauciuc natural durabil

Cel mai important producător de anvelope Off-Highway își consolidează angajamentul privind practicile sustenabile prin aderarea la GPSNR, organizația care promovează producția, aprovizionarea și utilizarea sustenabilă a cauciucului natural.

BKT, cel mai important producător multinațional de anvelope OffHighway, este mândru să anunțe apartenența sa la „Platforma globală pentru cauciuc natural sustenabil” (GPSNR). BKT, renumită pentru adaptarea sa rapidă la cele mai bune practici globale, face astfel un pas înainte în promovarea practicilor durabile pe termen lung, culminând cu o producție mai ecologică și mai prietenoasă, în conformitate cu principiile definite de GPSNR.

Producția de cauciuc natural oferă mai multe oportunități de îmbunătățire atât din punct de vedere ecologic, cât și social. Extinderea plantațiilor de cauciuc poate influența pădurile tropicale, dar prin practici durabile este posibilă protejarea biodiversității și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În mod similar, asigurarea unor condiții de muncă demne și respectarea drepturilor lucrătorilor pe plantațiile de cauciuc sunt esențiale pentru promovarea unei industrii etice și durabile.

Pentru a aborda astfel de provocări și pentru a promova soluții durabile, Platforma globală pentru cauciuc natural durabil (GPSNR) reunește producători de cauciuc natural, comercianți, producători de anvelope, organizații neguvernamentale, instituții academice și alți parteneri din industrie. Prin apartenența sa la GPSNR, BKT își consolidează angajamentul de a alinia lanțul de aprovizionare cu cauciuc natural la liniile directoare ale organizației. În calitate de membră a GPSNR, compania are, de asemenea, acces la o platformă, care își propune să standardizeze raportarea sustenabilității producătorilor și platformele digitale pentru respectarea cerințelor Regulamentului European privind Defrișarea (EUDR), care va intra în vigoare în decembrie 2024.

„Principiile pe care GPSNR își bazează rădăcinile sunt în conformitate cu politica noastră ESG. Această cale ne va permite să dezvoltăm și să aliniem inițiativa noastră de urmărire digitală pentru aprovizionarea durabilă cu cauciuc natural în conformitate cu principiile acceptate la nivel internațional. În același timp, calitatea de membră a GPSNR ne permite să susținem și să extindem inițiativele de sustenabilitate care vizează accelerarea schimbărilor structurale și de calitate în lanțul nostru de aprovizionare cu cauciuc natural în următorii cinci ani”, comentează domnul Rajiv Poddar, Joint Managing Director la BKT.

Pentru a-și susține misiunea, BKT cooperează îndeaproape cu o serie de agenții guvernamentale indiene – inclusiv Consiliul de cauciuc și Asociația producătorilor de anvelope auto din India – și cu unii dintre cei mai importanți jucători din lume din industria cauciucului natural. „Calitatea de membru al GPSNR înseamnă, de asemenea, că avem un contact direct cu furnizorii de cauciuc natural premium din întreaga lume, ceea ce este crucial pentru o companie ca a noastră, care s-a concentrat întotdeauna pe standarde înalte de calitate.” – concluzionează domnul Rajiv Poddar.

„Aceasta este o alegere atât strategică, cât și conștientă, care susține ambițiile noastre de creștere și ne permite să urmărim niveluri tot mai ridicate în producția durabilă.” Prin aderarea la GPSNR, BKT confirmă în continuare respectarea principiilor de bază în domeniile silviculturii durabile, gestionării resurselor de apă, protecției drepturilor și teritoriilor, drepturilor omului și muncii, egalității, trasabilității, transparenței și anticorupției, formării și educației.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →