Banat Agri Group are o relație solidă cu Tehnodiesel - Revista Ferma
5 minute de citit

Banat Agri Group are o relație solidă cu Tehnodiesel

Banat Agri Group_b

Foto: Marian Asavei (stg.), şeful Bazei Grădinari, şi Traian Dogar, administrator Banat Agri Group (dr.)

Pentru o fermă mică, decizia este relativ simplă. Cu cât creşte dimensiunea exploataţiei, cu atât sunt mai specifice şi, totodată, mai complexe criteriile pentru alegerea celui mai potrivit utilaj.

Banat Agri Group este un grup de producători recunoscut de MADR din anul 2013, ai cărui membri îşi desfăşoară activitatea în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Producţia vegetală pe o suprafaţă de peste 9000 ha, creşterea bovinelor de lapte şi de carne (1500 capete efectiv total), precum şi depozitarea şi comercializarea produselor agricole sunt principalele domenii de activitate ale grupului. Are şi două baze pentru recepţie şi depozitare cereale, la Grădinari şi Berzovia.

 

Fişa de achiziţie, primul pas în luarea deciziei

La Banat Agri Group, punctul de pornire în achiziţia unui utilaj îl reprezintă identificarea nevoilor fermei şi a lucrărilor pe care respectivul utilaj trebuie să le facă. „În urma acestei analize, rezultă o fişă de achiziţie personalizată pentru fiecare tip de utilaj, în care sunt evidenţiate principalele caracteristici: putere motor, transmisie, ecartament, sisteme de ghidare GPS, hidraulica, lăţimea de lucru, capacitatea de transport, etc. Odată întocmită această fişă, adresăm cererea noastră către dealerii de utilaje, de la care primim ofertele. Criteriile care stau la baza selectării ofertei câştigătoare sunt procentul de acoperire a cerinţelor din fişa de achiziţii, preţul şi termenul de livrare”, ne-a declarat Traian Dogar, administrator Banat Agri Group.

 

Consiliere şi preţuri bune

În dezvoltarea parcului de utilaje, Banat Agri Group s-a bazat pe expertiza şi recomandările specialiştilor Tehnodiesel timp de peste 10 ani. Dar istoricul relaţiei cu această companie nu a presupus doar achiziţia de utilaje şi piese de schimb: „Încă de la începutul colaborării noastre, Tehnodiesel ne-a ajutat la proiectarea şi implementarea unui sistem intern de mentenanţă a utilajelor, care presupune menţinerea unui registru de activitate, service şi reparaţii pentru fiecare utilaj în parte. Totodată, acest sistem permite generarea unui plan general pentru aprovizionarea cu piese de schimb, programarea activităţilor de service, practic managementul flotei de utilaje”, a precizat Traian Dogar.

 

Fiabilitate şi capacitate mare de transport

Banat Agri Group a început pregătirile pentru viitoarea campanie de recoltat, nu doar în câmp, ci şi la cele două baze ale sale. La baza şi FNC-ul din Berzovia, încărcătorul frontal articulat cu braţ telescopic Weidemann 3080 T ajută la activităţile curente pentru prepararea furajelor, iar la Grădinari au sosit recent două remorci Farmtech Fortis 3000, livrate de către Tehnodiesel, primele de acest fel din România.

De-a lungul timpului s-a dovedit că utilajele achiziţionate de la Tehnodiesel au fost fiabile şi foarte utile membrilor grupului de producători: „Mă refer cu precădere la tractoarele Massey Ferguson, tocătorile vegetale Spearhead şi, bineînţeles, încărcătoarele Weidemann. Încrederea în expertiza celor de la Tehnodiesel ne-a făcut să ne mărim gama de utilaje şi să ne îndreptăm şi către alţi producători. Ultimele achiziţii sunt cele două remorci Farmtech Fortis 3000 care suntem siguri că ne vor ajuta – datorită capacităţii lor mari – în a fi mult mai rapizi la manipularea cerealelor”, ne-a declarat Traian Dogar.

 

Remorca Farmtech Fortis 3000

 

Remorca are o greutate maximă autorizată de 33 tone, greutatea utilă de transport de 23 tone şi volumul de încărcare de 45 mc. Golirea spate se face printr-un sistem de împingere. Acţionarea peretelui de împingere se face cu ajutorul a două motoare hidraulice, iar dozarea vitezei de împingere în două trepte se face de la pupitrul de comandă. Şasiul are un cadru solid, cu grosimea profilului de 6 mm şi elemente de rigidizare și obloane laterale rabatabile, din oţel.

Remorca Farmtech Fortis 3000 _b


Încărcător versatil şi eficient

În cadrul FNC-ului de la Berzovia, manipularea furajelor se face cu ajutorul încărcătorului telescopic articulat Weidemann 3080 T, un utilaj versatil şi eficient în activitatea de zi cu zi.

Weidemann 3080 T este dotat cu motor diesel Deutz TCD 2.9L4 S5, capacitate cilindrică 2.900 cmc, 4 cilindri, ce dezvoltă o putere de 55,4 kW/75 CP la 2.300 rot/min. Transmisia hidrostatică cu tracţiune integrală permite păstrarea puterii de ridicare constantă în ambele trepte de viteză (0-7 km/h şi 0-20 km/h).

articulat Weidemann 3080 T_b

Sistemul hidraulic asigură o sarcină maximă în cupă (la încărcător nevirat) de 2.815 kg şi de 2.570 kg sarcină maximă în furca pentru paleţi. Înălțimea maximă de ridicare în punctul de articulaţie al cupei este de 5,016 m.

Manevrabilitatea facilă a încărcătorului este asigurată de direcţia hidraulică şi de articulaţia de la mijloc, ce permit un unghi de virare de 42o şi un unghi de balans de 12o.

 

Integrarea noilor tehnologii

„În agricultură, totdeauna sunt necesare noi investiţii. Va trebui să ne reînnoim parcul de tractoare şi să integrăm tehnologiile noi, mai ales pe partea de ghidare prinGPS, încărcarea de hărţi pentru parcelă, apoi semănat şi fertilizat cu rată variabilă. Dorim să facem investiţii în tehnologie, acesta e focusul nostru pentru anul viitor”, a încheiat Traian Dogar.

 

Relaţia comercială cu Tehnodiesel este una foarte strânsă. Apreciem îndeosebi fiabilitatea utilajelor, service-ul rapid şi livrarea la timp a pieselor de schimb. De fiecare dată am văzut în Tehnodiesel un partener care ne-a ajutat să găsim soluţia potrivită pentru nevoile noastre – TRAIAN DOGAR, Administrator Banat Agri Group

 

DATE DE CONTACT

Tehnodiesel SRL

DN 6, KM 10, Jud. Timiş

R-307041 Dudeştii Noi, Romania

T: +40 (0) 256 378003; info@tehnodiesel.com; www.tehnodiesel.com

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →