Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România - Revista Ferma
6 minute de citit

Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

SEMANATOAREA AMAZONE PRECEA 6000 2CC SUPER si tractorul Massey Ferguson de la SIGMA CVM ROMANIA7 copy Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

Ce spun fermierii care au testat în această primăvară semănătoarea pneumatică de precizie Amazone Precea 6000-2CC Super în cadrul demonstrațiilor organizate de Sigma CVM România?

”O modalitate prin care Sigma CVM România intenționează să sprijine fermierii este prin organizarea de demonstrații în colaborare cu parteneri de top, precum Amazone. Aceste demonstrații vor prezenta fermierilor echipamente inovatoare și intuitive. Prin prezentarea acestor soluții, Sigma CVM România își propune să îi ajute pe fermieri în luarea celor mai bune decizii cu privire la reducerea costurilor și creșterea productivității.

SIGMA CVM demonstratie in camp in ferma lui Constantin Buzatu Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

Pe lângă faptul că oferim soluții eficiente, Sigma CVM România oferă și suport post-vânzare, atât pentru utilajele Massey Ferguson și Amazone, cât și pentru alte branduri pe care le avem în portofoliu. Acest sprijin oferă fermierilor încredere, îndrumare și sprijin, chiar și după achiziționarea echipamentului. Sigma CVM România își dorește să fie un partener de încredere și pe termen lung pentru fermierii din sectorul agricol”, ne-a declarat Andrei Cosma, manager regional Vest Sigma CVM România.

SEMANATOAREA AMAZONE PRECEA 6000 2CC SUPER si tractorul Massey Ferguson de la SIGMA CVM ROMANIA3 Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

SEMĂNĂTOAREA AMAZONE PRECEA 6000-2CC SUPER

În cadrul demonstrațiilor organizate de Sigma CVM România în această primăvară, semănătoarea Amazone Precea 6000-2CC Super pe 8 rânduri a lucrat cu tractorul Massey Ferguson 8S.265. ”Amazone Precea 6000-2CC Super este o semănătoare de prășitoare pneumatică, principiul de funcționare fiind acela că boabele sunt suflate pe discul de semănat, ceea ce oferă precizie adâncimii de semănat și, totodată, o viteză de lucru mai mare”, explică Viorel Doca, manager produs Amazone România.

SEMANATOAREA AMAZONE PRECEA 6000 2CC SUPER si tractorul Massey Ferguson de la SIGMA CVM ROMANIA2 Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

Semănătoarea Amazone Precea poate fi utilizată la semănat porumb, floarea-soarelui, soia, sorg și chiar și rapiță sau mazăre. Este disponibilă în variantă electrică (Super) sau mecanică (Special), cu cadru fix sau rabatabil, de la 4 la 24 de rânduri, cu sau fără fertilizare.

Modelul 6000-2CC Super pe 8 rânduri are buncăr de fertilizare de 1.250 l, poziționat pe semănătoare, iar buncărul de semințe pe fiecare secție este de 70 litri. Necesarul de putere pentru acest model este de cel puțin 180 CP.

DISTANȚĂ EGALĂ ÎNTRE BOABE PE RÂND

”Urmăresc mai de mult, în special la culturile de primăvară, floarea-soarelui și porumb, să se realizeze un spațiu de nutriție identic pentru fiecare plantă în parte. Lucrul acesta se poate face doar cu o semănătoare performantă, care să reușească să stabilească o distanță egală între boabe pe rând, aspect agronomic foarte important pentru a da tuturor plantelor șanse egale, iar semănătoarea Amazone Precea pe opt rânduri pe care am testat-o face acest lucru.

SEMANATOAREA AMAZONE PRECEA 6000 2CC SUPER si tractorul Massey Ferguson de la SIGMA CVM ROMANIA5 Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

În plus, semănătoarea este rabatabilă, ceea ce o face mult mai ușor de transportat de la o parcelă la alta fără a deranja culturile vecinilor și nu avem probleme nici cu poliția rutieră”, spune Constantin Buzatu, fermier care lucrează peste 900 ha în județul Timiș.

PRECIZIE ȘI VITEZĂ DE SEMĂNAT PÂNĂ LA 15 KM/ORĂ

”Semănatul la porumb ar trebui să se termine în cel mult o săptămână. Vechile tehnologii nu puteau să asigure uniformitate de semănat decât limitând viteza de lucru la 7-7,5 km/oră, ca atare, semănatul putea dura trei sau patru săptămâni. Cu tehnologia nouă pe care o are semănătoarea Amazone Precea, boabele sunt efectiv «pușcate», adică sunt trimise spre rigola făcută de discul de semănat cu o forță mare, astfel că precizia de semănat este mult mai bună și viteza de deplasare a semănătorii poate ajunge până la 13-15 km/oră, deci productivitatea este dublă față de semănătorile la care boabele au cădere liberă”, afirmă Mihai Budai, consilier tehnic la ferma Cuc Agrocompany, care exploatează 8.500 ha, din care aproape 3.000 ha cu porumb, în județul Bihor.

SEMANATOAREA AMAZONE PRECEA 6000 2CC SUPER si tractorul Massey Ferguson de la SIGMA CVM ROMANIA6 Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

În ferma Cuc Agrocompany, cu Amazone Precea 6000-2CC Super pe 8 rânduri, în 8-9 ore au fost semănate 35 ha cu porumb, susține reprezentantul Amazone România.

MIHAI BUDAI Consilier tehnic la ferma Cuc Agrocompany Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

„Un alt avantaj este că putem aplica îngrășăminte complexe pe rând odată cu semănatul, ceea ce, în condiții de precipitații reduse, este mult mai benefic pentru plantă, la porumb și la floarea-soarelui sau la sorg” – MIHAI BUDAI, Consilier tehnic la ferma Cuc Agrocompany

CONTROL AUTOMAT, DE LA DISTANȚĂ, AL RĂZUITORILOR

”Ce mai găsim la semănătoarea Amazone Precea și nu găsim la celelalte semănători din această generație este faptul că răzuitorii pot fi reglați electric, fără să coboare operatorul din tractor.

Mai mult, fiecare secție de semănat este prevăzută cu o cameră foto, care, în momentul în care observă că pe orificiul discului sunt două boabe sau nici un bob, reglează automat, pentru fiecare secție, nivelul de agresivitate al răzuitorilor, astfel încât pe disc să ajungă un singur bob și să se realizeze semănatul de precizie bob cu bob”, adaugă Mihai Budai.

Andrei Cosma manager regional Vest Sigma CVM Romania Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

„Sigma CVM Romania, membră a grupului de companii Saracakis, înțelege provocările actuale cu care se confruntă piața agricolă și își propune să devină un partener de încredere pentru fermieri, oferind soluții eficiente pentru reducerea costurilor, creșterea productivității și promovarea agriculturii sustenabile” – ANDREI COSMA, Manager regional Vest Sigma CVM România

ADÂNCIME CONSTANTĂ, FĂRĂ SUPRAPUNERI

Amazone Precea este o semănătoare cu control electric, controlată prin ISOBUS din terminalul AmaTron 4.

SmartForce ajustează automat presiunea pe brăzdar, ceea ce ajută la menținerea adâncimii de semănat, chiar dacă există mai multe tipuri de sol într-o parcelă mai lungă.

Cu Section Control, fiecare secție poate fi închisă individual, astfel încât să nu existe suprapuneri la semănat, explică Viorel Doca.

Viorel Doca manager produs Amazone Romania Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România
Viorel Doca, manager produs Amazone România

DATE DE CONTACT SIGMA CVM ROMANIA

logo SIGMA Avantaje la semănat cu Amazone Precea de la Sigma CVM România

Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4,
013981, București, Romania
T: + 40 21 233 10 64;
office@saracakis.ro;
www.saracakis.ro

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →