Automatul de lapte Joiana - Revista Ferma
5 minute de citit

Automatul de lapte Joiana

dsc01994 m Automatul de lapte Joiana

Eforturile depuse de echipa „Joiana Franciză” în ultimele săptămâni s-au concretizat prin elaborarea proiectului de fabricaţie şi amplasarea primului automat de lapte Joiana în Timişoara, pe strada Vasile Lucaci nr. 10. Despre particularităţile noului automat am stat de vorbă cu Ovidiu V. Almăjan.

 

Ferma: Automatul de lapte Joiana a fost proiectat, fabricat, şi lansat pe piaţă. Sunteţi mulţumit de ceea ce aţi realizat?

Ovidiu V. Almăjan: „Lăsând la o parte bucuria foarte mare că proiectul de fabricaţie s-a realizat cu succes, în primul rând sunt extrem de mulţumit de calitatea aparatului. Finisajele sunt perfecte, echipamentul este integrat într-un tot unitar, cu un impact estetic deosebit, care aduce mai mulţi clienţi.

Funcţionarea în practică, zi de zi, era o emoţie pentru noi, dar automatul este incredibil, nu am avut nici măcar o problemă. Ştie să-şi facă treaba singur, nu trebuie să stăm după el. Exact cum a şi fost proiectat.

La urma urmei, gândindu-ne la rece, nici nu avea cum să fie altfel, după sute de ore de teste în fabrică. Ce să vă spun, şi eu şi întreaga echipă din companie suntem oameni deschişi şi sentimentali, ne e tare dragă văcuţa noastră, Joiana”.

 

Ferma: Care sunt avantajele din punct de vedere funcţional, în raport cu cerinţele clienţilor?

Ovidiu V. Almăjan: „Totul este gândit, testat statistic, verificat şi aplicat. De exemplu, dacă ştiam că peste 65% din clienţi cer flacon, era evident că vom avea integrat distribuitorul de flacoane. Nu avem ce căuta pe piaţă în ziua de azi fără distribuitor de flacoane.

Trebuia să ţinem seama şi de volumul de vânzare, legat de cel al laptelui. Am constatat că pentru a eficientiza aprovizionarea cu flacoane – adică să nu vii ca fermier suplimentar la aparat să aduci sticle sau să aprovizionezi cu sticle – trebuia să avem capacitatea adaptată la vânzarea de lapte. Pentru Căsuţa Joiana distribuitorul de flacoane goale are capacitatea de două sute de bucăţi”.

 

Ferma: Am remarcat că oamenii iau laptele foarte uşor şi astfel nu se formează coadă. Care sunt facilităţile pe care le oferă automatul Joiana?

Ovidiu V. Almăjan: „Oamenii sunt încântaţi de ceea ce le oferim, tocmai datorită faptului că automatul este în aşa fel gândit încât să genereze vânzări maxime. Plata se face integrat, într-un singur loc, şi pentru sticle, şi pentru lapte. Automatul ştie să dea rest. Lumea ia lapte uşor, fără meniuri interminabile, fără complicaţii.

Nu avem blocaje la sistemul de plată, cititoarele de bancnote sunt numărul 1 în lume, adaptate pentru bancnotele pe suport de plastic româneşti. Clienţii sunt asistaţi în permanenţă în limba română de către aparat. Trebuie să ştiţi că automatul este conceput special ca să aibă abonaţi mulţi, fideli.

Fiecare abonat are card individualizat, şi noi urmărim statistic, online, intrările de bani şi ieşirile de lapte pentru fiecare abonat în parte. Automatul se conectează singur la Internet prin GPRS şi modulul GSM trimite mesaje statistice şi de atenţionare fermierului: se termină laptele, mai sunt puţine sticle, am nevoie de monede pentru rest, suspiciune de efracţie etc.”.

 

Ferma: Am observat o doamnă care a spus „în sfârşit luăm lapte sigur!”. La ce se referea?

Ovidiu V. Almăjan: „Lumea nu vede ce eforturi se fac la fermă, pentru că în spatele laptelui stă o muncă incredibilă şi o responsabilitate imensă legată de calitate. Nu ai voie să-ţi scape nici o vacă bolnavă la muls, nu ai voie să mulgi neigienic.

Dar lumea nu vede asta. Ei văd automatul. Dacă oricine ar putea deschide uşa de la dozare fără să fie client, eu unul nu aş lua lapte de acolo. Dacă nu există o sterilizare cum este a noastră. cu spălare şi lampă de UV suplimentară, nu putem vorbi de igienă adevărată.

Evident că la automatul nostru grija pentru siguranţa alimentară emană de la o poştă, şi acest lucru i-a generat încredere clientei de care aţi amintit. Şi tuturor clienţilor noştri. Toate aceste lucruri se adună, şi rezultatul este că la un automat Joiana vânzările sunt duble, dar cu costuri de întreţinere şi exploatare la jumătate”.

 

Ferma: Aveţi capacitatea de fabricaţie în Italia adaptată numărului mare de solicitări de astfel de automate?

Ovidiu V. Almăjan: „Fermierii, indiferent de cât de dornici sunt să aibă un astfel de aparat, trebuie să înţeleagă că automatele noastre nu sunt fabricate în garaj, ci pe linii de producţie. Fiecare componentă trebuie planificată în producţie, de exemplu tăierea cu plasmă a incintei de dozare din inox, care se face la minim 50 de piese deodată.

Momentan mai avem disponibile pe stoc, cu livrare imediată, câteva automate, dar cine doreşte să comande trebuie să se gândească măcar cu 3-4 săptămâni înainte. Lucrăm şi cu vânzare directă, dar succesul cel mai mare îl are franciza, unde avem deja mulţi înscrişi.

Următoarele deschideri sunt deja planificate pentru luna aceasta, şi în alte oraşe, aşa că vă invităm de pe acum să consemnaţi şi acolo”.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →