Atac de afide la rapiţă! - Revista Ferma
2 minute de citit

Atac de afide la rapiţă!

„Până acum a fost necaracteristic pentru culturile noastre de rapiţă şi nu am făcut tratament, fiidcă nu a fost cazul! Dar, mai mult ca sigur, odată cu seceta asta prelungită au apărut şi afidele şi atacu-i destul de periculos, pagubele putând ajunge la peste 20 la sută din cultură”, ne-a declarat fermierul.

Atacurile au fost semnalate pe câteva sute de hectare de teren cultivat, acolo unde nu a plouat, undeva în zona Domneşti – Clinceni (Ilfov) şi Teleorman.

afide rapita_b

„Suntem nevoiţi să tratăm cu Mospilan şi Mavrik, folosind drona; dacă vom intra în lan cu autopropulsata, pierderile vor fi mai mari”, a precizat administratorul Grupului Agromad Crops.

Despre afide se ştie că cea mai problematică specie pentru plantele de rapiţă este păduchele cenuşiu al verzei (Brevicoryne brassicae). 

 

În câteva zile va începe campania de recoltat la orz!

 

În acelaşi timp, Ion Olteanu Constantin se pregăteşte de recoltat la orz. Dacă vremea va fi extrem de călduroasă, fără a se răcori, peste trei-patru zile va începe secerişul orzului în fermele Agromad din Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

recoltarea orzului 2022 01_b

„La noi, orzul este cultivat pe 800 de hectare, la această dată este foarte frumos, arată mai bine decât grâul pentru că a reuşit să evadeze cu brio din secetă. Acum pot spera la o producţie medie de 8 tone la hectar. Soiul Su Ellen de la Saaten Union ar fi putut da şi 9 tone la hectar pentru că are un potenţial productiv net superior pentru grupa de maturitate extratimpurie”, a precizat fermierul.

 

Marian MUŞAT

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →