2 minute de citit

ASTĂZI la Bruxelles: ZONELE RURALE ale UE, în vizorul dezbaterilor de la Consiliul AGRIFISH

zonele rurale ale UE ASTĂZI la Bruxelles: ZONELE RURALE ale UE, în vizorul dezbaterilor de la Consiliul AGRIFISH
Foto: canva.com/gkwt1

Zonele rurale la AGRIFISH. Miniștrii agriculturii și pescuitului se reunesc din nou la Bruxelles astăzi, 20 noiembrie 2023. Ei vor purta prima lor discuție privind posibilitățile de pescuit pentru 2024 în Oceanul Atlantic și în Marea Nordului, precum și în Marea Mediterană și în Marea Neagră. Vor fi stabilite limitele de captură și cotele pentru anul viitor.

Miniștrii vor încerca să aprobe un set de concluzii privind o viziune pe termen lung pentru zonele rurale ale UE și, printre alte subiecte, ei vor discuta despre situația actuală a propunerii de regulament privind noile tehnici genomice.

ZONELE RURALE: VIZIUNE PE TERMEN LUNG

Un mozaic de viață și peisaje, zonele rurale ale Europei ne asigură alimente, locuințe, locuri de muncă și servicii ecosistemice esențiale.

Pentru a se asigura că zonele rurale pot continua să joace aceste roluri importante, Comisia Europeană a elaborat o comunicare în care stabilește viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE până în 2040.

4 VIZIUNI ȘI 3 OBIECTIVE PENTRU PACTUL RURAL

Planul de acțiune include 30 de acțiuni puse în aplicare de 14 departamente ale Comisiei Europene care colaborează strâns între ele. Acesta este organizat în jurul celor 4 piloni ai viziunii rurale:

  1. Zonele rurale trebuie să fie puternice
  2. Zonele rurale să fie conectate
  3. Zone rurale reziliente
  4. Zone rurale prospere

Pactul rural este un cadru de cooperare între autoritățile naționale, regionale și locale, organizațiile societății civile, întreprinderi, mediul academic și cetățeni, în care acestea pot acționa în vederea atingerii obiectivelor comune ale viziunii rurale. Programul are în vedere trei obiective:

  1. Amplificarea vocii actorilor din mediul rural și aducerea lor în prim-plan pe agenda politică
  2. Structurarea și crearea de rețele, a condițiilor de colaborare și schimb de cunoștințe
  3. Încurajarea și monitorizarea angajamentelor voluntare de a acționa în direcția realizării viziunii

Decizii importante astăzi pentru dezvoltarea rurală și pescuitul european. Revenim cu primele concluzii de la Consiliul Agrifish.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →