7 minute de citit

Asistenţă tehnică şi PIESE DE SCHIMB în TIMP REAL

Grupul Maschio Gaspardo produce în cadrul fabricilor din Italia majoritatea pieselor sale şi a componentelor metalice, din dorinţa de a asigura un flux continuu de piese de schimb. Având acest control asupra procesului de producţie de la început până la sfârşit, grupul poate garanta clienţilor livrarea pieselor de schimb la timp şi în cele mai bune condiţii.

Asistenţă tehnică şi piese de schimb în timp real

Centru specializat în producţia de organe active
Pentru a produce cât mai multe părţi componente ale utilajelor în interiorul grupului, Maschio Gaspardo a investit într-o unitate de ultimă generaţie, un centru de producţie specializat în organe active (cuţite în formă de “L” pentru freze şi grape rotative, cuţite lamă pentru maşina de tuns iarba, cuţite cu înveliş antiuzură din tungsten etc.), un concept unic prin tehnologia sa şi standardul de excelenţă. Din faza de încălzire până la forjare, prin intermediul unui sistem de automatizare dintre cele mai avansate, sunt produse piese care se încadrează perfect în standardele fixate.
Depozitul central din Italia are peste 150.000 de repere, iar depozitul din Chişineu-Criş are peste 6000 de repere şi piese de schimb pe stoc în valoare de aproximativ două milioane de euro.

Serviciu funcţional non stop
Departamentul de piese de schimb Maschio Gaspardo România pune la dispoziţia dealerilor cu care lucrează o pagină web care le permite să acceseze manualele cu piese de schimb şi să trimită cereri pentru piese de schimb 24 de ore din 24. În plus, utilizatorul are posibilitatea de a accesa statistici, de a efectua comenzi de promovare şi solicitări pentru a primi asistenţă.
Consultanţa tehnică este asigurată de personal specializat, în măsură să ofere prompt asistenţă calificată şi să răspundă în mod eficient solicitărilor fermierilor şi reprezentanţilor exploataţiilor agricole, pe bază de contract.
Depozitul central şi organizarea de tip “lean” (reducerea pierderilor de producţie în favoarea clienţilor) le permite celor de la Maschio Gaspardo România să răspundă numeroaselor solicitări pe care le primesc în intervale de timp foarte scurte.
Standardul de calitate este atins datorită verificărilor frecvente, atât la materia primă, cât şi la produsul finit. Internalizarea procesului de producţie implică diverse aspecte pozitive care îmbunătăţesc semnificativ produsul final: control continuu, diminuarea costurilor şi livrări rapide peste tot în lume. Grupul Maschio Gaspardo garantează în special calitatea tuturor pieselor unei maşini.

Beneficii concrete vizibile în câmp
Să vedem câteva din calităţile organelor active realizate de către grupul Maschio Gaspardo.
• Cuţitul model “DM”, folosit la grapele rotative, este realizat din oţel aliat cu bor şi este foarte rezistent la uzură. Profilul acestuia permite lucrul chiar şi pe soluri mai dificile şi pietroase, iar grosimea şi lungimea lui permit o lucrare de calitate şi în profunzime.
• Cuţitele în formă de “L” cu decuplare rapidă pentru grapele rotative, tip Quick-Fit On-Grip şi Quick-Fit. Sistemul Quick-Fit de la Maschio Gaspardo este unic în felul său şi dispune de un sistem de decuplare rapid şi practic, fără a folosi unelte. Posibilitatea de a reduce timpii morţi îi garantează fermierului performanţa maximă a maşinii. Cuţitul special “On Grip” a fost dezvoltat pentru a afâna patul germinativ în soluri nelucrate şi cu o cantitate mare de resturi vegetale. Datorită formei şi înclinării speciale, acesta permite o amestecare optima a solului cu resturile vegetale. În plus, posibilitatea de a efectua lucrul „în mod discontinuu” evită formarea de harpane şi cruste superficiale.
• Cuţitele pentru tocători, în formă de “Y scurt”, cu lamă tip 3, lamă tip 5 şi lamă tip 7, sunt realizate din oţel antiuzură, cu lame care se ascut singure, proiectate special pentru o mărunţire optimă a ierbii şi a resturilor vegetale.
• Cuţitul lamă pentru maşinile de tuns iarba Jolly se ascut singure, sunt precise şi perfecte pentru orice “covor” de iarbă. Rezultatele pot fi îmbunătăţite, întrucât există posibilitatea de a instala opţional kiturile “mulching” (blocarea descărcării) pentru a grăbi mărunţirea. În plus, oţelul antiuzură garantează o durată lungă de viaţă şi rezistenţă chiar şi la utilizările cele mai dificile.
• Sapa elicoidală Elica, de tip “B”, are un profil proiectat pentru a spori afânarea, maximizând durata şi reducând înfundarea maşinii. La realizarea ei se foloseşte un oţel aliat cu bor de înaltă calitate – 30MNCRB5, având compoziţia certificată şi verificată de departamentul intern.
• Sapa Squadra, de tip “B, este disponibilă pentru aproape toate modelele de freză produse de Maschio, caracterizându-se printr-un profil de pliere la 90 grade. Caracteristicile modului de lucru nu diferă mult de cele ale unei sape elicoidale, însă au o tendinţă mai mică de a se înclina la lucrul pe soluri umede şi pot asigura un control optim asupra buruienilor.
• Sapele speciale Condor, Cobra şi Tiller sunt folosite pe solurile foarte compacte, pline de bulgări sau cu un conţinut de schelet al plantelor. Maschio Gaspardo oferă o serie de sape şi rotoare pentru aplicaţii specifice pe terenuri dificile. Pe astfel de soluri rotoarele speciale Cobra şi Condor dotate cu astfel de sape pot garanta un nivel ridicat de prelucrare. Profilul agresiv combinat cu structura foarte rezistentă a rotorului poate absorbi ciocnirile mai dificile, gestionând fluxul de material chiar şi în prezenţa resturilor vegetale.
• Sapa cu decuplare rapidă Jane Elice, patent Maschio, oferă o prindere uşoară şi practică a sapelor, eliminând fixarea cu şuruburi. Acesta are rolul şi de a stabiliza rotorul în timpul lucrului.
În cazul braţelor maşinilor de tuns iarba, şuruburile, piuliţele, distanţierele şi bucşele sunt realizate dintr-un oţel aliat, cu conţinut mediu de carbon, durificat, de înaltă rezistenţă.
În cazul şuruburilor cu filetul final mai strâns, componentele (protecţii şuruburi şi cuţite, opritor şurub cuţite DM, opritor şurub cuţite MG ZD etc.) sunt alese cu grijă pentru a bloca mai bine elementul de fixare şi pentru a rezista celor mai puternice şi prelungite vibraţii. Acest lucru duce la garantarea funcţionării optime a maşinii şi în condiţiile cele mai dificile de lucru.

DISPONIBILITATEA ŞI PREŢUL PIESELOR, DATE ACCESIBILE ON LINE
Dealerii şi colaboratorii Maschio pot găsi informaţii despre utilaje în cataloagele de operare şi de piese de schimb pe site-ul Maschio, cât şi oferte şi ştiri importante despre grupul Maschio. Aceştia pot verifica oricând pe site disponibilitatea şi preţul pieselor de schimb. Prin magazinul Maschio Gaspardo online se pot efectua comenzi cu livrare în maxim 24 de ore în toată ţara, dar comanda trebuie introdusă până la ora 11. Pe acest site se pot achiziţiona şi produse de marketing. Tot pentru a avea un serviciu cât mai bun, transportul cu livrarea pieselor din depozitul de la Chişineu-Criş îl plăteşte Maschio. Site-ul este disponibil 24 de ore pe zi şi 7 zile pe săptămână. Pentru a afla mai multe, fermierul poate contacta distribuitorul cel mai apropiat de ferma sa. În România se oferă suport tehnic printr-un specialist, Henţ Florin, care are o experienţă în firma Maschio de peste 10 ani.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →