3 minute de citit

Asigurați-vă recoltele de la început cu M-Peat!

Toate amestecurile M-Peat conțin turbă de mușchi Sphagnum de calitate superioară, selecționat din turbării autorizate din Estonia și Finlanda, agent de umectare, îngrășământ starter 14-16-18 + microelemente (1,5 kg/mc) și dolomit. Ele au pH-ul 5,9 și granulație între 0-6 mm și 5-40 mm.

Substratul de turbă M-Peat este steril, lipsit de dăunători și de materii toxice pentru plante, are o capacitate optimă de reținere a apei, asigură o ventilație optimă și posibilitatea de irigare uniformă, are o structură fibroasă omogenă și conținut minim de praf.

 Asigurati-va recoltele de la inceput cu M-Peat_b

Recomandări de utilizare M-Peat

Gama de produse profesionale M-Peat include amestecuri de substrat de turbă pentru producerea de răsaduri de legume, plante ornamentale, puieți forestieri, cultivarea plantelor de interior și de grădină în ghivece, transplantarea răsadurilor.

MPS 1: granulație 0-6 mm, pentru semănat și producerea răsadurilor de legume (ardei, tomate, crucifere, castraveți), pepeni, căpșuni în tăvi alveolare sau ghivece cu diametrul de maximum 7 cm.

MPS 2: 0-25 mm, pentru răsaduri de legume, căpșuni, mușcate, flori anuale cultivate în ghivece de 9-12 cm.

MPS 3 / MPS 3 + CLAY (argilă): 5-25 mm, pentru cultivarea căpșunilor, florilor anuale, crizantemelor și plantelor de balcon în ghivece și vase de 12-25 cm.

MPS 4: 5-40 mm, pentru cultivarea legumelor și a plantelor de interior și de balcon în găleți sau vase cu diametrul de peste 25 cm.

 

Ce spun fermierii care au folosit M-Peat?

Legumicultorii care au folosit turba M-Peat se declară mulțumiți pentru că aceasta are o textură foarte fină, un conţinut corespunzător de îngrăşământ şi cantitatea unui balot (270 litri) este potrivită pentru nevoile lor.

Claudiu Iovan, din județul Bihor, produce anual 15-20.000 de răsaduri de legume. „Turba M-Peat MPS1 pe care am folosit-o este foarte fină, amestecul pe care îl foloseam înainte trebuia cernut. Plantele s-au dezvoltat foarte bine încă de la început, pentru că turba are şi îngrăşământ starter. A fost perfectă şi pentru producerea răsadurilor, şi pentru repicat, este 2 în 1. Le recomand tuturor producătorilor să folosească cea mai fină turbă, pentru că este foarte practică”, spune tânărul legumicultor.

 

SFATUL SPECIALIȘTILOR MALAGROW

Cum verificați umiditatea turbei M-Peat? Asigurați-vă că turba are umiditatea potrivită înainte de utilizare. Adăugați 15-25 l de apă la balotul de 270 l de turbă M-Peat. Strângeți turba în mână și dacă la deschiderea pumnului turba se fărâmițează, atunci este prea uscată. Dacă se scurge apă în timp ce strângeți turba în mână, este prea udă. Turba are umiditatea optimă dacă nu lasă apă când o strângeți în pumn și își păstrează forma de bulgăre la deschiderea pumnului.

 

De peste 22 de ani, Malagrow le oferă fermierilor biostimulatori și îngrășăminte speciale, de la răsad la recoltă. Pentru o tehnologie personalizată pentru ferma dumneavoastră, contactați specialiștii Malagrow România: www.malagrow.ro

 

 

un articol de

MALAGROW

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →