Aratul ușor înseamnă conservarea solului? - Revista Ferma
5 minute de citit

Aratul ușor înseamnă conservarea solului?

Provocările legate de schimbările climatice au sporit gradul de conștientizare a unor practici agricole mai sustenabile. Industria mașinilor agricole sprijină fermierii prin intermediul unor echipamente avansate. Drept urmare, există o cerere tot mai mare de anvelope de înaltă tehnologie, cum ar fi cele furnizate de BKT – aliatul fermierilor atunci când vine vorba de protejarea solului.

BKT_AGRIMAXFORTIS2-min_b

Seregno (Italia), 26 aprilie 2023 – Fără îndoială, agricultura joacă în prezent un rol esențial în hrănirea planetei, având în vedere creșterea cererii globale de alimente.   Pe de altă parte, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra mediului, cum ar fi prin emisiile de gaze cu efect de seră, amprenta apei sau compactarea solului. Atingerea unei productivități maxime, conservând, în același timp, mediul agricol, reprezintă o mare provocare pentru fermierii de astăzi, care trebuie să asigure dezvoltarea rurală pentru generațiile viitoare. Inovarea, tehnologia, cercetarea, digitalizarea și robotica sunt pârghii puternice pentru atingerea acestui obiectiv.

În acest context, una dintre cele mai vechi practici agricole a ajuns în centrul atenției. Într-adevăr, lucrarea convențională a solului, adică tratarea solului terenurilor arabile, inclusiv aratul intensiv și greblarea, este considerată o amenințare majoră la adresa structurii și funcției solului, care duce la pierderea de nutrienți și de materie organică. Dimpotrivă, în scopul păstrării biodiversității solului și al reducerii la minimum a modificării structurii solului, practicile de conservare a solului, cum ar fi aratul ușor sau minim, devin din ce în ce mai populare. Astfel de practici pot include acoperirea culturilor pentru a proteja solul, o rotație diversificată a culturilor care să favorizeze microorganismele din sol și, așa cum sugerează și numele, o arare redusă a solului sau lipsa acesteia, într-un interval de 20-25 cm.

BKT_AGRIMAXFORTIS3_b

Mai mult ca niciodată, este important să cooperăm cu parteneri și specialiști de încredere care împărtășesc același obiectiv: echilibrând costurile, productivitatea și principiile sustenabile. Datorită angajamentului continuu în cercetarea și dezvoltarea de soluții de ultimă generație pentru anvelope, BKT a conceput o gamă extinsă de produse de înaltă calitate care răspund nevoilor specifice ale fermierilor de astăzi.

În deplină concordanță cu tendința de arare ușoară a solului și de conservare a acestuia, BKT poate oferi numeroase modele de anvelope pentru tractoare de ultimă generație care le permit fermierilor să transporte încărcături mai grele, evitând compactarea solului.

În primul rând, există AGRIMAX FORCE, produsul BKT de înaltă calitate care este potrivit atât pentru operațiunile de recoltare, cât și pentru transport, permițând o arare eficientă și productivă chiar și pe soluri dure. Datorită tehnologiei IF, AGRIMAX FORCE poate transporta încărcături grele la o presiune de umflare mai mică în comparație cu o anvelopă standard, reducând compactarea solului. Aceasta este o anvelopă excelentă pentru tractoare și combine agricole de mare putere, care oferă o experiență de conducere confortabilă, tracțiune excelentă, proprietăți de auto-curățare remarcabile, precum și un consum redus de combustibil. Gama include versiunea IF 750/75 R 46, care are un diametru uimitor de 2,30 metri. Gama AGRIMAX FORCE este rezultatul ingineriei avansate a anvelopelor BKT, care răspunde provocărilor unei piețe agricole în continuă schimbare.

BKT_AGRIMAXFORCE_dx_b

AGRIMAX FORCE


Productivitatea sporită pe câmpuri și conservarea solului datorită compactării reduse a acestuia sunt, de asemenea, asigurate de AGRIMAX FORTIS, o anvelopă cu carcasă din nailon ranforsat. Pe lângă tracțiunea și manevrabilitatea excelente, aceasta permite transportul de încărcături grele chiar și la viteze mari, de până la 65 km/h.

BKT_AGRIMAXFORTIS_dx_b

AGRIMAX FORTIS


Parte a aceleiași familii este AGRIMAX RT 855, o anvelopă care se remarcă atât prin confortul și tracțiunea excelente la condus, cât și prin proprietățile de auto-curățare de top care permit o tranziție rapidă de la operațiunile de teren la utilizarea pe șosea. De asemenea, oferă proprietăți excepționale de flotație pe sol și este ideală pentru menținerea productivității culturilor.

Concepută pentru a preveni compactarea solului, avem anvelopa IF RIB 713. În comparație cu o anvelopă standard, tehnologia IF permite o suprafață de contact mai mare cu solul, împreună cu o presiune de umflare mai mică, distribuind în același timp greutatea în mod uniform. Carcasa cu benzi din oțel asigură o rezistență excelentă la perforare, precum și protecție împotriva deteriorărilor cauzate de resturile de pe sol.  Datorită clasei de viteză „D”, anvelopa poate atinge vârfuri de viteză de 65 km/h (40 mph) pe șosea.

Gama extinsă a BKT include, de asemenea, alte anvelope care răspund conștientizării importanței compactării reduse a solului în agricultura modernă, și anume AGRIMAX RT 765, RT 857 și AGRIMAX RT 657. Aceste anvelope extraordinar de rezistente oferă o protecție excelentă împotriva perforărilor, tăieturilor și resturilor – riscuri inevitabile atunci când arați pământul pentru a-l pregăti pentru următorul sezon de recoltă.

Toate aceste soluții evidențiază, încă o dată, angajamentul multinaționalei indiene de a răspunde prompt și eficient nevoilor agricultorilor.

 BKT_AGRIMAXFORTIS-min_b

 

Despre BKT: 

 

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) este un producător de anvelope cu sediul în India. Grupul BKT oferă o gamă amplă și modernă de anvelope Off-Highway, proiectate special pentru vehicule din domeniul agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV și grădinărit. Soluțiile inovatoare de la BKT sunt proiectate pentru exigențele oricărui tip de utilizator și includ peste 3.200 de produse diferite, comercializate în peste 160 de țări din toată lumea. Vizitați site-ul web www.bkt-tires.com pentru mai multe informații.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →