Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei - Revista Ferma
4 minute de citit

Aplicaţia FieldView – noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

Lansată oficial în 2015, platforma Climate FieldView este acum utilizată pe mai mult de 38 milioane de hectare din SUA şi Brazilia şi mai mult de 100.000 de fermieri din SUA folosesc deja instrumentele digitale ale companiei producătoare. În mai puţin de două sezoane agricole, Climate FieldView a devenit rapid cea mai accesată platformă din industrie şi a continuat să se extindă în regiuni globale, incluzând ascensiunea recentă din Canada şi Brazilia. În scurt timp, inovaţia va fi lansată şi în Europa, în ţări precum Spania, Franţa, Italia, Germania şi România. Potrivit specialiştilor de la Monsanto, fermierii români pot intra în posesia acestei aplicaţii în toamna anului curent. “Fie că vorbim de fermieri care folosesc sămânţă de la Dekalb sau de la alte companii de seminţe, indiferent că vorbim de cultura de porumb, rapiţă, soia sau partea de legumicultură, FieldView este un soft care se adresează tuturor agricultorilor”, spune Mihaela Vasile, Director Relaţii Publice Monsanto România.

Urmărirea eficienţei tuturor produselor utilizate în câmp
Susţinută de cel mai puternic motor de informaţii ştiinţifice şi de cea mai extinsă reţea de cercetare în câmp din domeniul agricol, platforma lider în industrie – Climate FieldView a companiei Climate Corporation – oferă date personalizate care ajută fermierii să ia decizii bazate pe informaţii digitale, oferindu-le acestora siguranţa maximizării productivităţii, îmbunătăţirii eficienţei şi reducerii riscurilor. “Fermierii sunt foarte încântaţi de faptul că îşi pot analiza mai bine datele din fermă. Faptul că poţi să le vizualizezi şi să le foloseşti pentru a lua decizii mai bune este un lucru foarte important. În primul rând, aplicaţia conectează diferit datele. Ne referim la colectarea lor de la maşinile agricole performante, la hărţi de producţie şi hărţi de semănat. Pe baza acestor informaţii introduse în sistem se poate face o analiză exactă a productivităţii. Astfel, fermierul poate să vadă ce fel de rezultate au adus produsele folosite în fermă, fie că ne referim la genetică sau la tratamente”, spune Bogdan Chirvăsuţă, Business Manager Climate Corporation.

Mihaela Vasile_b
Mihaela Vasile: “Această tehnologie – Climate FieldView – a ajuns în România la numai cinci ani de implementare şi de testare în SUA. Ţara noastră beneficiază de acest proiect şi cred că este un lucru nemaipomenit pentru noi”.

Bogdan Chirvăsuţă_b

Bogdan Chirvăsuţă: “Investiţia este foarte mică în comparaţie cu costurile ridicate ale maşinilor agricole sau comparativ cu câştigurile pe care fermierii pot să le aibă. Preţul aplicaţiei va fi anunţat în momentul în care va fi lansat produsul. Platforma va avea, în funcţie de suprafaţa exploatată, un abonament anual. De asemenea, dispozitivul FieldView Drive va putea fi achiziţionat la un preţ accesibil tocmai pentru a fi la îndemâna oricui”.

INFORMAŢII PRECISE PENTRU DECIZII FUNDAMENTATE
Aplicaţia are ca scop sprijinirea fermierilor din lumea întreagă pentru a-şi spori durabil productivitatea fermei prin utilizarea instrumentelor digitale. Platforma agricolă digitală integrată Climate FieldView oferă fermierilor o serie largă de instrumente digitale complet conectate şi cuprinzătoare. Transpunând colectarea integrală a datelor de pe teren, modelarea agronomică avansată şi monitorizarea condiţiilor climatice locale în soluţii software simple pentru mobil şi internet, platforma Climate FieldView oferă fermierilor o înţelegere mai profundă a domeniilor în care activează, astfel încât aceştia pot lua decizii fundamentate pentru a-şi optimiza producţiile, a maximiza eficienţa şi a reduce riscurile din fermă.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →