2 minute de citit

Aplicarea selectivă a substanţelor fitosanitare

ExactApply cu See & Spray1_b

Particularitatea acestui pulverizator autopropulsat o reprezintă integrarea tehnologiei ExactApply cu See & Spray, care urmăreşte combaterea ţintită a buruienilor, prin aplicarea erbicidului numai acolo unde este necesar. „ExactApply este un sistem dezvoltat de John Deere care permite recircularea presiunii pe rampă şi reglarea automată a acesteia în funcţie de viteza de lucru şi de condiţiile de aplicare, astfel încât să rezulte o reducere substanţială a consumului de substanţe fitosanitare şi o mai mare eficienţă a tratamentelor.

ExactApply cu See & Spray2_b

Tehnologia ExactApply cu See & Spray integrată pe maşina de erbicidat 612R de la John Deere

De asemenea, cu ajutorul See & Spray Select, care este varianta de bază, se face diferenţa dintre sol şi plantă, astfel încât erbicidul să fie aplicat doar pe plante. Sistemul este destul de inteligent încât să omită rândurile. Din testele pe care le-am efectuat noi până acum a rezultat o creştere a eficienţei cu 40%”, ne-a explicat Adrian Călin, specialist de produs pe segmentul protecţia culturilor la IPSO Agricultură.

 ADRIAN CALIN, Specialist de produs pe segmentul protectia culturilor la IPSO Agricultura_b

„În funcţie de suprafaţă, de numărul de tratamente efectuate şi de costul acestora, amortizarea investiţiei într-un astfel de sistem (ExactApply cu See & Spray – n.r.) se face în mai puţin de doi ani, datorită economiei de inputuri, care poate ajunge până la 66%.” – ADRIAN CĂLIN, Specialist de produs pe segmentul protecţia culturilor la IPSO Agricultură

Un articol de

LIVIU GORDEA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →