Anvelope dedicate sarcinilor agricole grele - Revista Ferma
3 minute de citit

Anvelope dedicate sarcinilor agricole grele

Sunt cunoscute beneficiile reducerii compactării solului asupra recoltei. De aceea, producătorii de utilaje și de anvelope caută soluții tehnice pentru o agricultură din ce în ce mai sustenabilă, atât sub aspect ecologic, cât și economic.

 

Compactare redusă, încărcare crescută

 

Astăzi, anvelopele VF (prescurtare de la Very-high Flexion – Flexiune foarte mare) și IF (Increased Flexion – Flexiune îmbunătățită) reprezintă cel mai bun răspuns la problema compactării solului, deoarece au o amprentă mai mare la sol și necesită o presiune de umflare mai redusă. Aceste caracteristici permit utilajelor agricole să facă față încărcăturilor mai grele.

AGRIMAX_FORCE-_b

AGRIMAX FORCE 

”Operațiuni agricole ciclice”

 

Și iată că există noi tehnologii care ne permit să facem încă un pas înainte. CFO (Cyclic Field Operations – Operațiuni agricole ciclice) este un marcaj special care apare după diametrul nominal al jantei, în cazul anvelopelor IF sau VF pentru roțile motoare. Acest marcaj este specific anvelopelor proiectate pentru utilajele agricole implicate în operațiuni agricole ciclice. Sunt anvelope robuste cu o amprentă mare, implicate în cicluri de transportare a încărcăturilor, care includ și greutăți extreme (combinele în timpul recoltării sau remorcile care transportă cereale). Aceste vehicule au înregistrat, în ultimii ani, o creștere semnificativă a greutății.

 

CFO poate să facă diferența


În mod normal, o anvelopă radială IF poate susține o încărcătură cu 20% mai mare în comparație cu o anvelopă radială standard. Dacă această anvelopă IF prezintă și marcajul CFO, ea face față unei încărcături cu cel puțin 55% mai mare, fără a crește presiunea în pneuri.

În plus, anvelopele marcate cu CFO sunt ideale la recoltarea în condiții de teren umed sau noroios. Datorită amprentei mai mari la sol și capacității suplimentare de flotație, avantaje oferite de tehnologiile IF și VF, precum și planificării ciclice corespunzătoare, fermierii vor avea mai multe oportunități la recoltare. Trăsăturile unice ale anvelopelor CFO cresc eficiența și productivitatea în cadrul operațiunilor agricole și, totodată, îmbunătățesc performanțele și durata de viață a anvelopelor.

AGRIMAX_FORCE_2-_b

AGRIMAX FORCE


ANVELOPE BKT MARCATE CU CFO

 

BKT a decis să aplice marcajul CFO pe mai multe produse. Dintre acestea, se evidențiază, unul dintre cele mai de succes produse ale BKT, datorită celor peste 21 de dimensiuni IF cu marcaj CFO. Această anvelopă a fost proiectată special pentru combine agricole sau tractoare de mare putere, pentru operațiuni de recoltare, transport sau prelucrarea solului.

Alte două produse perfecte pentru operațiunile de recoltare care necesită o tracțiune excelentă pe câmp și o capacitate ridicată de încărcare sunt AGRIMAX TERIS și AGRIMAX RT 600, care, de asemenea, sunt disponibile în 6 dimensiuni IF cu marcaj CFO.

Alt produs BKT care beneficiază de marcajul CFO este AGRIMAX V-FLECTO, în două dimensiuni VF. Această anvelopă vârf de gamă este concepută pentru a optimiza performanțele tractoarelor de mare putere, de ultimă generație.

AGRIMAX_V-FLECTO-_b

AGRIMAX V-FLECTO

 

 

un articol realizat de

BKT

mai multe pe această temă www.bkt-tires.com

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →