2 minute de citit

Anvelopă creată pentru nevoile fermierilor

anvelopele Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 2_b

Anvelopele utilajelor trebuie să răspundă preocupărilor privind mediul și sustenabilitatea. Del Gelsomino a ales în acest scop anvelopele Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction® pentru tractoarele sale.

TM1000 ProgressiveTraction de la Trelleborg creează o amprentă foarte largă, care asigură o flotaţie deosebită şi o compactare minimă a solului. Tehnologia permite ca solul să revină la starea sa iniţială, putând să absoarbă nutrienţii și să reţină apa, pentru a asigura recolte mari în viitor. ”Anvelopa măreşte aderenţa, în comparaţie cu anvelopele standard şi, totodată, reduce consumul de combustibil”, spune Sergio del Gelsomino.

anvelopele Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction 1_b

 

Design inovator

Designul cu crampon dublu al anvelopei TM1000 ProgressiveTraction are o formă unică, pentru a asigura performanţa. „Măreşte aderenţa, în comparaţie cu anvelopele standard, şi, totodată, reduce consumul de combustibil, rezultând costuri reduse și o compactare minimă a solului”, precizează fermierul italian.

Solul reprezintă un element esențial pentru culturi, iar protejarea lui este vitală, pentru a maximiza recoltele. O mai bună distribuire a greutății pe sol înseamnă o presiune mai mică a anvelopei, astfel încât anvelopele tractorului nu agresează solul.

Del Gelsomino susține că anvelopele TM1000 Progressive-Traction de la Trelleborg pot duce o sarcină cu până la 40% mai mare, la aceeași presiune, comparativ cu alte anvelope. Totodată, necesită o presiune cu 40% mai mică, la aceeași sarcină. Acest lucru este bun pentru afacerea lui Gelsomino, dar și pentru mediu.

 

GRIJĂ PENTRU SOL

Este esenţial ca, în viitor, cu o cantitate limitată de teren arabil, disponibilă la nivel planetar, agricultura să devină mai productivă şi mai eficientă. Tehnologia anvelopelor reprezintă una dintre modalităţile de a atinge aceste obiective. Designul inovator al anvelopelor de la Trelleborg se concentrează în permanenţă asupra respectării solului şi protejării lui, pentru a maximiza recoltele.

 

un articol de

CLAUDIA B. FLISI

mai multe pe această temă www.trelleborg.com

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →