Anunț AZI pentru toți fermierii: OBLIGATORIU ca SĂ NU PIERDEȚI banii APIA! - Revista Ferma
2 minute de citit

Anunț AZI pentru toți fermierii: OBLIGATORIU ca SĂ NU PIERDEȚI banii APIA!

Fermier depunere cerere APIA
Fermier depunere cerere APIA. Credit foto: istockphoto.com/Ljupco

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vă anunță ce trebuie să faceți obligatoriu ca să nu pierdeți banii APIA pentru anul 2024.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul limită de depunere a Cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2024, este data de 7 iunie inclusiv.

”Asigurăm fermierii de tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în Campania 2024”, precizează APIA, într-un comunicat transmis redacției Ferma.

Potrivit APIA, cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA Online.

Fermierii se vor prezenta la sediile APIA pentru semnarea cererilor, iar cei care vor utiliza semnătura electronică, vor anunța în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcționarul responsabil.

Este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenție informațiile înscrise în documentația depusă, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024.

APIA reamintește fermierilor care solicită plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene că

trebuie să respecte normele privind condiționalitatea (GAEC) pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului.

Funcționarii APIA au lucrat cu program normal și sâmbătă, 1 iunie 2024 și duminică, 2 iunie 2024, pentru a primi cererile fermierilor pentru subvenții.

Secretarul de stat în MADR Adrian Pintea, fost șef al APIA, a anunțat că până duminică, 2 iunie, au fost depuse 658.360 cereri de plată pentru o suprafață de 7.475.515 hectare.

Silvicultorul care va gestiona subvențiile agricole! Gheorghe Tinel a preluat conducerea APIA în această săptămână!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →