3 minute de citit

Antoniu Pîrva, un elev de 10!

Este deja o certitudine faptul că pregătirea generaţiei de mâine din agricultură depinde de noi toţi: societatea civilă, autorităţi, instituţii de învăţământ, profesori, fermieri, companiile din agribusiness. Fiecare dintre noi avem cel puţin un motiv serios pentru care ne dorim o agricultură performantă şi nu putem ignora importanţa pregătirii teoretice şi practice, încă de pe băncile liceelor de profil.

Aceşti copii au nevoie de încrederea şi motivaţia pe care le-o oferă toţi cei care se implică activ în viitorul lor profesional.

Prin campania „Susţine şi tu un elev de la liceul agricol” ne propunem, în prima fază, să oferim un cadou util câte unui elev de la fiecare din cele peste 50 de licee agricole din ţară. Bineînţeles, aceşti copii, selectaţi de către Fundaţia Revistei Ferma împreună cu reprezentanţii liceelor, vor fi susţinuţi pe parcursul lor educaţional de către cei care au contribuit la campanie.

Antoniu Pirva_b 

 

Primul beneficiar este Antoniu Pîrva

Antoniu este elev în clasa a XII-a, profilul economic, la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, judeţul Hunedoara. L-am cunoscut cu ocazia desfăşurării proiectului „Profesiile agriculturii viitorului” iniţiat de Fundaţia WorldSkills Romania în parteneriat cu Asociaţia Presei Agricole din România, când am organizat o deplasare a elevilor de la liceul din Geoagiu în ferme din judeţul Timiş.

Antoniu este un elev de 10! Dar şi un tânăr de nota zece. Are grijă de gospodăria familiei, este pasionat de mecanizare, dar mai ales de tractoare şi învaţă agricultură de mic, la firul ierbii, muncind zi de zi ca un om mare. Pe lângă toate acestea are şi rezultate bune la învăţătură. Motive suficiente pentru a-l alege pe Antoniu Pîrva drept primul beneficiar al campaniei Fundaţiei Revistei Ferma.

Reacţia lui Antoniu a fost: „De ce eu? Ce am eu atât de special?” Tu, tu eşti special, Antoniu! Reprezinţi o generaţie supusă multor presiuni şi incertitudini şi, cu toate acestea, ai ales un drum greu, dar tot ceea ce faci e cu pasiune şi o maturitate care mă impresionează. Suntem alături de tine şi te susţinem pentru a-ţi împlini visul!

Click AICI şi vezi mesajul lui Antoniu pentru Fundaţia Revistei Ferma.

Antoniu Pirva diploma_b 

 

Mulţumim partenerilor!

Antoniu a primit în dar un laptop, oferit cu sprijinul Prof. Dr. ing. Dr. HC Nicolae Corcionivoschi, absolvent al USAMVB Timişoara, Director al Departamentului de Microbiologie Alimentară al „Agri-Food and Biosciences Institute” din Belfast.

Firmele MEWI şi SOLIS by Rural Plant i-au dăruit lui Antoniu pachete cu obiecte promoţionale.

Mulţumesc şi dnei profesor Daniela Lal.

 

Susţine şi tu un elev de la liceul agricol! Doriţi să vă implicaţi în acest proiect şi să deveniţi mentori şi susţinători ai elevilor de la liceele agricole?

Contactaţi Fundaţia Revistei Ferma la tel. 0722814021 sau e-mail: nicoleta@revista-ferma.ro şi vă oferim toate detaliile.

 

un articol de

NICOLETA DRAGOMIR

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →