ANSVSA aşteaptă APROBAREA pentru EXPORTUL de ANIMALE VII în Arabia Saudită! - Revista Ferma
2 minute de citit

ANSVSA aşteaptă APROBAREA pentru EXPORTUL de ANIMALE VII în Arabia Saudită!

În perioada 18 – 22 septembrie 2017, o echipă de experţi din Regatul Arabiei Saudite s-a aflat în România pentru a evalua activitatea serviciilor veterinare din ţara noastră. Însoţiţi de reprezentanţi ai ANSVSA şi de crescători de ovine din România, veterinarii din Arabia Saudită au vizitat postul de Inspecţie la Frontieră din Midia, jud. Constanţa, trei ferme comerciale care au şi centre de colectare de bovine şi ovine din Constanţa, Tulcea şi Prahova, laboratorul din cadrul DSVSA Constanţa şi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti.

Oi cu miei_b

De asemenea, s-au discutat propuneri de certificate sanitare veterinare pentru a stabili condiţiile de export din România în Arabia Saudită.

La şedinţa finală de evaluare a rezultatelor obţinute în cadrul misiunii, partea saudită a concluzionat că România întruneşte condiţiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea şi biosecuritatea din exploataţiile comerciale şi centrele de colectare animale vii, iar în perioada următoare, delegaţia saudită va întocmi un raport al misiunii de evaluare, care va fi supus aprobării ministrului de resort saudit. După aprobarea raportului, „există o probabilitate foarte mare de a se deschide exportul în domeniul agroalimentar către Regatul Arabie Saudite”, precizează ANSVSA.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →