Ameropa a cumpărat Agrotex! Grupul elveţian doreşte să devină un puternic jucător pe piaţa cerealelor din Europa de Est - Revista Ferma
2 minute de citit

Ameropa a cumpărat Agrotex! Grupul elveţian doreşte să devină un puternic jucător pe piaţa cerealelor din Europa de Est

silozuri1 b Ameropa a cumpărat Agrotex! Grupul elveţian doreşte să devină un puternic jucător pe piaţa cerealelor din Europa de EstGrupul elveţian Ameropa, care deţine deja afaceri de peste 2,6 de miliarde de euro în România, doreşte să devină un puternic jucător pe piaţa cerealelor din Europa de Est şi a cumpărat Agrotex.

Agrotex, un comerciant de cereale, seminţe, îngrăşăminte şi pesticide din Satu-Mare, dezvoltat de familiile Lată şi Savinescu, a devenit cea mai recentă ţintă de achiziţie a grupului elveţian Ameropa. Lista de achiziţii a Ameropa include deja Ameropa Grains, Azomureş, Chimpex, Agroind Cauaceu şi Promat Comimpex.

Potrivit bzi.ro, tranzacţia este în prezent în faza de finalizare a documentaţiei şi deşi reprezentanţii celor două părţi nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei, surse din Ziarul Financiar estimează că aceasta ar fi între 15 şi 20 de milioane de euro.

În cadrul a două campanii de achiziţii, miliardarul elveţian Andreas Zivy a adunat în portofoliul său şase companii agricole cu o cifră de afaceri totală de 2,6 miliarde de euro în România, cu scopul de a deveni un jucător regional important. Achiziţia gigantului chimic Azomureş în 2012 a marcat un moment important pentru Ameropa în România, grup care are o reţea extinsă în România, cu peste 2.500 de angajaţi şi o prezenţă activă în diverse segmente ale agriculturii.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →