3 minute de citit

AMAZONE oferă 7 ani de garanție în caz de perforare pentru distribuitorul de îngrășăminte

Cele mai bune elemente din două lumi – vopsirea prin imersie catodică în combinație cu vopsirea cu pulbere

 

Vopseaua unui distribuitor de îngrășăminte este supusă unui grad ridicat de uzură. Vopseaua trebuie să protejeze utilajul contra coroziunii în special în timpul manipulării îngrășământului și al apariției umezelii. Pentru distribuitoarele de îngrășăminte purtate ZA-V, ZA-TS și distribuitorul pentru suprafețe mari ZG-TS, AMAZONE folosește un nou proces de vopsire premium, începând din anul 2022. În acest caz, pe de o parte este vorba despre vopsirea prin imersie catodică (VIC) ca grund pentru cea mai bună protecție posibilă a pereților interiori ai țevilor. Pe de altă parte, vopsirea cu pulbere asigură o grosime suplimentară a stratului de vopsea, pentru o protecție sporită împotriva solicitărilor mecanice și conferă distribuitorului de îngrășăminte un finisaj optic de înaltă calitate.

 

Vopsire în mai multe straturi

Vopsirea premium se realizează în patru etape de lucru principale. Caracteristica specială a acestei vopsiri în mai multe straturi este combinația dintre vopsirea prin imersie catodică și vopsirea cu pulbere. În cadrul primei etape, materialul portant este pregătit pentru vopsire în 14 etape de prelucrare. Acestea includ, de exemplu, decaparea și degresarea repetată. Ca etapă ulterioară, distribuitoarele îngrășăminte sunt supuse unui tratament de fosfatare cu zinc pentru a combate cât mai eficient posibil infiltrarea ruginii. Cea de-a treia etapă include grunduirea prin imersie VIC, în strat gros. La final, distribuitoarele de îngrășăminte sunt vopsite cu pulbere. Prin aplicarea unui strat de pulbere foarte rezistent, distribuitorul este și mai bine protejat împotriva solicitărilor mecanice și primește o dublă protecție împotriva coroziunii prin ardere.

distribuitor de ingrasaminte1_b

Noul finisaj cu vopsea premium pentru tipurile de produse ZA-V, ZA-TS și ZG-TS, în combinație cu o gamă largă de componente din oțel inoxidabil, au ca rezultat un nivel ridicat de siguranță operațională și durabilitate.

distribuitor de ingrasaminte2_b

Vopsirea prin imersie catodică a tuturor componentelor facilitează protecția aproape integrală împotriva coroziunii suprafețelor.

distribuitor de ingrasaminte4_b

Vopsirea suplimentară cu pulbere, aplicată în strat gros, conferă protecția optimă contra solicitărilor mecanice.

distribuitor de ingrasaminte5_b

distribuitor de ingrasaminte3_b

Atenția se concentrează permanent asupra protecției contra coroziunii. Componentele sistemului de distribuție precum și îmbinările cu șuruburi ale sistemului hidraulic sunt fabricate din oțel inoxidabil de înaltă calitate.

distribuitor de ingrasaminte6_b

Standardele stabilite în ceea ce privește vopseaua permit AMAZONE să ofere o garanție de șapte ani împotriva perforării.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →