3 minute de citit

”Am găsit în ProCredit Bank un partener bancar de încredere”

ProCredit Bank Dinut Cristian fermier ”Am găsit în ProCredit Bank un partener bancar de încredere”
Fermierul Dinut Cristian alaturi de reprezentantul ProCredit Bank.

Fermierul doljean Dinuț Cristian ne-a povestit despre începuturile afacerii sale agricole de familie și despre sprijinul pe care l-a găsit la ProCredit Bank, instituție care i-a acordat finanțări de peste 400.000 de euro pentru investiți.

Reporter: Cum a început totul?

Dinuț Cristian: Rădăcinile Tudin Prod SRL au fost împământenite încă din 1994 de către tatăl meu. Totul a început cu bani puțini, obținuți prin muncă asiduă. Motivația principală a fost iubirea față de pământ, pe care acesta ne-a transmis-o, atât mie, cât și fratelui meu. Foarte mult a contat faptul că a avut curaj și nu s-a ferit de accesarea creditelor bancare pentru achizițiile de început: două tractoare, o combină și o semănătoare. Astfel, a început să presteze servicii oamenilor din sat și din vecinătăți.

Au urmat ani grei, dar frumoși, iar afacerea a devenit una de familie. Mama, o femeie fermă și de fermă, se implică mult în tot ceea ce înseamnă organizare. Nu a durat mult timp până ca și eu și fratele meu să ne implicăm în lucrările din fermă și să dezvoltăm mai departe afacerea.

Reporter: Cum contribuiți și ce înseamnă afacerea dumneavoastră agricolă de familie astăzi?

Dinuț Cristian: Ajut în continuare la dezvoltarea afacerii familiei, dar am reușit să duc tradiția mai departe și pe cont propriu. Lucrăm și astăzi ca o familie, mai extinsă, fiecare având rolul său și bucata sa de care este responsabil.

Din 2008 mi-am dezvoltat în paralel propria afacere: Dinstile SRL, accesând și fonduri europene destinate tinerilor fermieri, cu ajutorul cărora am achiziționat mai multe echipamente pentru lucrări diverse pe suprafețe mari.

Astăzi, lucrăm peste 1.000 ha de teren agricol în județul Dolj, în principal culturi mari, cum ar fi grâul, porumbul sau floarea-soarelui. 

Reporter: Cum a contribuit ProCredit Bank la dezvoltarea afacerii dumneavoastră?

Dinuț Cristian: Cu ProCredit Bank am început să colaborăm încă din 2016 prin accesarea unei linii de credit pentru achiziție de inputuri, de care aveam nevoie rapid. Am fost plăcut surprins de răspunsul prompt și de deschiderea oamenilor din bancă. Am găsit în ProCredit un partener bancar de încredere, care înțelege nevoile fermierilor. De-a lungul colaborării noastre am obținut finanțări de peste 400.000 de euro pentru investiții. 

Reporter: Cum colaborați cu consilierul clienți de la ProCredit Bank?

Dinuț Cristian: Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu consilierul, care e mereu la un telefon distanță. E important să știu că am un consilier dedicat, care îmi cunoaște afacerea. De fiecare dată când am o nouă idee de investiție, știu că împreună putem găsi soluția de finanțare potrivită. 

Reporter: Care sunt planurile dumneavoastră de viitor?

Dinuț Cristian: Pământul ne oferă satisfacția unei vieți împlinite și liniștite. Îmi doresc să continui munca familiei cu decența omului care nu uită de rădăcinile sale și de eforturile celor din jur. Am crescut de la an la an și o vom face în continuare, cu sprijinul familiei și al partenerilor noștri de încredere.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →