Alin PETRIC face DULCEŢURI ARTIZANALE la foc de lemne! - Revista Ferma
2 minute de citit

Alin PETRIC face DULCEŢURI ARTIZANALE la foc de lemne!

“Sunt producător de dulceţuri artizanale – aşa le zic eu -, făcute pe sobă încălzită cu lemne, în făbricuţa mea din Cetea”, se prezintă Alin Petric, tânăr care încă nu a împlinit 30 de ani.
Pasiunea o are de când era mic, atunci când îşi petrecea copilăria în casa bunicilor, într-un cătun din Munţii Apuseni. De atunci, o „revoltă interioară” că resursele alimentare naturale locale sunt insuficient valorificate a dus-o cu el în timpul Facultăţii de Inginerie şi Management în Alimentaţie şi Agroturism a USAMV din Cluj-Napoca şi apoi pe durata masterului urmat în Franţa, tot în domeniul alimentar.

Alin-Petric_b

Investiţie iniţială – 5.000 de euro
S-a întors în ţară cu 5000 euro, bani strânşi în câteva luni de muncă, tot în domeniul lui, în Franţa şi în Elveţia, şi în urmă cu trei ani a curmat revolta şi şi-a împlinit visul. Alin Petric şi-a folosit din plin experienţa franceză pentru a pune în valoare resursele de fructe şi legume din zona Apusenilor. A văzut cum ştiu francezii să valorifice tezaurul inestimabil al bogăţiilor naturale locale: „Noi, românii, suntem mai delăsători decât ei în această privinţă. Avem aceste resurse pe care nu vrem să le vedem sau le neglijăm. Aşa că am căutat să iau cunoştinţele lor şi să le aplic realităţilor şi necesităţilor noastre”.

Cum se gospodăreşte tânărul producător în aşa fel încât să lucreze şi să-şi valorifice produsele de nişă eficient, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →