Alexandru MARINESCU în faţa unei PROVOCĂRI pomicole! - Revista Ferma
2 minute de citit

Alexandru MARINESCU în faţa unei PROVOCĂRI pomicole!

În urmă cu mai bine de un deceniu, s-a retras în Focşani şi a arendat în comuna vrânceană Bilieşti o suprafaţă de livadă de măr. Pe cele 10 ha fuseseră plantate soiurile Jonathan, Golden şi Starkrimson. “Mi-am dorit să continui tradiţia familiei, tatăl meu a fost un cunoscut agronom respectat între colegii de breaslă. Apoi, m-am îndrăgostit de pomicultură; soţia mea, horticultor, lucrează la o cunoscută companie de protecţia plantelor; aşa că formăm un cuplu de specialişti”, ne-a declarat nu fără mândrie Alexandru Marinescu.

ing-alexandru-marinescu_b

Cea mai mare realizare a sa de când are livada este vârful de producţie de 60 de tone la hectar, obţinut anul trecut în condiţiile în care pomii fructiferi au fost plantaţi în urmă cu aproape patru decenii. “Faptul că nu am putut valorifica belşugul de mere la un preţ corect a fost şi cea mai mare dezamăgire a mea. De asemenea, lipsa forţei de muncă, (puţină şi neserioasă), dar şi furturile din livadă au fost principalele obstacole cu care m-am confruntat”, a precizat Alexandru Marinescu.

Pomicultorul vrâncean ne spune că nu îşi asumă riscuri prea mari. A învăţat destul de bine managementul acestora. Doreşte să administreze şi să exploateze o suprafaţă de livadă mai redusă, cu cheltuieli ce pot fi recuperate într-un timp rezonabil, fără riscul de a rămâne cu marfa nevândută pe stoc.

De aceea, este nevoie de o politică agricolă consecventă, clară, simplificată, care să dea producătorului o perspectivă certă, măcar pe termen mediu.
Alexandru Marinescu îşi doreşte înfiinţarea unei plantaţii pomicole tinere, care să ofere producţii superioare cantitativ şi calitativ, menite să acopere cheltuielile şi să asigure şi o marjă de profit suficient de mare pentru a da posibilitatea începerii unui nou ciclu de producţie. “Reţeta «miraculoasă» a reuşitei este munca susţinută, împletită cu plăcerea şi satisfacţia obţinerii unei producţii de calitate, apreciată de clienţi”, a concluzionat Alexandru Marinescu.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →