Alexandru Baciu: Suntem sub teroarea aşa zisei revoluţii verzi! - Revista Ferma
2 minute de citit

Alexandru Baciu: Suntem sub teroarea aşa zisei revoluţii verzi!

Alexandru Baciu despre pretul porumbului in 2023 Alexandru Baciu: Suntem sub teroarea aşa zisei revoluţii verzi!Deşi are o fermă complet tehnologizată în judeţul Călăraşi, Alexandru Baciu este în asentimentul producătorilor europeni care protestează şi explică pe scurt atitudinea acestora prin sintagma: Suntem sub teroarea aşa zisei revoluţii verzi!

Fermierul lucrează circa 2.000 ha şi are o ferma de 1.200 vaci cu lapte, dar ultimii ani ai activităţii agricole i-au adus multe provocări şi momente de decizii riscante.

Acesta susţine că protestele fermierilor din Europa sunt justificabile prin presiunea pe care Comisia Europeană o pune constant pe producătorii agricoli, pentru ca aceştia să producă cât mai ecologic şi mai prietenos cu mediul. “Vor să crească povara administrativă pe umerii fermierilor şi atunci fermierii ştiu să producă, nu să fie şi plimbători de hârtie”, a declarat acesta pentru digi24.ro.

Alexandru Baciu este de părere că oricum fermierii produc protejând mediul şi respectând legislaţia în vigoare privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor, pentru că nimeni nu ar otrăvi în mod conştient producţia sa.

Cu privire la alegerile europarlamentare care bat la uşă, agricultorul se declară dezamăgit de atitudinea unor candidaţi şi spune că legătura dintre legislativ şi producătorii de hrană ar trebui să fie una mult mai strânsă.

Citeşte mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/revolutia-verde-incetinita-de-proteste-care-sunt-motivele-de-revolta-ale-fermierilor-impotriva-autoritatilor-europene-2787617

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →