2 minute de citit

Alexander Degianski şi-a adunat orzoaica într-o zi

În data de18 iunie a.c. cu trei combine performante mânuite de operatori experimentaţi au reuşit să pună recolta la adăpost. “Producţia-i bună, am stocat-o şi căutăm oferte de preţ s-o vindem. Ne-am făcut abia încălzirea pe cele 50 ha cultivate, am reglat combinele pentru asaltul grâului (2000 ha)”, precizează cultivatorul. Strategia de vânzare se bazează pe un singur criteriu: cel mai bun preţ.

degianski_b

A doua zi, a intrat la dezmiriştit cu un Vaderstad Topdown de 5 m tras de un John Deere RX 9520, la adâncimea de 25-30 cm.
Alexander Degianski consideră că este un început foarte bun pentru păioase, însă este mâhnit că prăşitoarele suferă din lipsa apei!

Anul trecut, tânărul fermier a decis investiţia a câtorva sute de mii de euro într-un sistem de irigaţii, iar una din marile sale dorinţe ar fi să cultive sfeclă de zahăr, însă se loveşte de această frustrare că, deşi aş avea potenţial să obţină 80 de tone la hectar, nu ar avea unde să vând producţia. „Toate fabricile au fost închise. Din păcate producem doar materie primă pe care o exportăm în cantităţi mari şi importăm produse finite, ceea ce nici o ţară industrializată şi prosperă nu face”, a concluzionat acesta.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →