Alertă meteo în jumătate de țară: FURTUNI, VIJELII, GRINDINĂ, risc de VIITURI și INUNDAȚII! - Revista Ferma
2 minute de citit

Alertă meteo în jumătate de țară: FURTUNI, VIJELII, GRINDINĂ, risc de VIITURI și INUNDAȚII!

Avertizare meteo vânt și ploi
Avertizare meteo vânt și ploi. Credit foto: istockphoto.com/trendobjects

Codul galben de vreme rea a fost extins pentru jumătate de țară: este alertă meteo de furtuni, vijelii, grindină în 17 județe din România.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea e valabilă până joi, 23 mai, la ora 10.00.

În Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

alerta meteo mai 2024 Alertă meteo în jumătate de țară: FURTUNI, VIJELII, GRINDINĂ, risc de VIITURI și INUNDAȚII!

NOTĂ: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În plus, hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de viituri și inundaţii în următoarele ore, valabilă de miercuri, 22 mai, ora 12.00 până vineri, 24 mai, ora. 10.00, în mai multe județe din țară.

Bazinele hidrografice afectate sunt Crasna, Barcău, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, afluenţii mici ai Dunării amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui.

Hidrologii avertizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →