Alătură-te echipei Agra Asigurări! - Revista Ferma
6 minute de citit

Alătură-te echipei Agra Asigurări!

Job evaluator de dauna Agra Asigurari_b

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, a reuşit în cei cinci ani de când activează pe piaţa românească să încheie contracte de colaborare cu peste 4.500 de fermieri, ajungând la o suprafaţă de aproape 3 milioane de hectare asigurate! În spatele acestei performanţe stă însă o echipă de profesionişti, extrem de motivaţi şi dedicaţi, care au studii în domeniu şi pregătirea necesară pentru a face o evaluare obiectivă şi cât mai precisă a pagubelor provocate de evenimentele climatice nedorite.

 

Legumicultor şi evaluator de daune

Viorel Dumitru este unul dintre cei mai experimentaţi evaluatori din cadrul companiei Agra Asigurări, aflându-se deja în cel de-al patrulea an de activitate ca evaluator de daune. Având, desigur, un angajament part-time, pentru că în viaţa de zi cu zi el este un mic fermier, ocupându-se cu legumicultura în judeţul Teleorman, unde lucrează aproximativ 2 hectare. „Am ajuns la Agra Asigurări printr-o recomandare a unui prieten care deja colabora cu ei. Calitatea de evaluator presupune să mergem la fermierii care au semnalat apariţia unei daune pentru identificarea exactă şi corectă a procentului de daună pe cultura asigurată. Procedura nu este una foarte complicată, mai ales pentru că ne folosim de tehnologii moderne, cum ar fi tableta sau imaginile satelitare. În felul acesta putem face o identificare şi o evaluare cât mai precisă”, susţine Viorel.

Viorel Dumitru_b

Noi urmărim în primul rând să fim înţeleşi în ceea ce facem şi apoi să fim cât se poate de corecţi şi obiectivi, pentru ca la final să putem da mâna cu fermierii având conştiinţa împăcată – VIOREL DUMITRU, Legumicultor și evaluator de daune Agra Asigurări

 

CLICK aici pentru mai multe detalii despre jobul de evaluator de daune!

Dacă dorești să aplici trimite CV pe mail către Adrian Horia Lupu la adresa lupu@agraasigurari.ro


Seriozitate şi perseverenţă

În cei patru ani de colaborare cu Agra Asigurări, a avut destule dosare de instrumentat, fiecare cu particularităţile sale. „Am lucrat şi două zile la un fermier care avea peste o sută de parcele care trebuiau evaluate. A fost o muncă destul de solicitantă pentru noi, iar când ne pregăteam să închidem dosarul, ne-am trezit cu o altă grindină, în timp ce noi încă ne aflam în câmp, şi a trebuit să reluăm de la capăt tot procesul de evaluare. Ne-am dedicat timpul şi resursele în zilele ce au urmat pentru a rezolva acest caz şi până la urmă fermierul a fost extrem de mulţumit”, îşi aminteşte acesta.

A avut şi cazuri în care, mergând foarte timpuriu să evalueze anumite daune, pe parcursul zilelor sau chiar a săptămânilor, daunele s-au accentuat şi a trebuit să refacă protocoalele şi să stabilească procentul de daună care era în favoarea fermierilor, spre satisfacţia acestora.

Job evaluator de dauna Agra Asigurari (1)_b

Atenţie pentru detalii

La rândul său, Andrei Sterian s-a alăturat echipei Agra Asigurări ca evaluator de daune abia anul trecut, după ce văzuse un anunţ pe internet. Absolvent al Facultăţii de Agricultură, promoţia 2019, acesta a deprins destul de uşor ceea ce are de făcut un evaluator de daune, pentru a determina procentele de daună ce ar trebui acordate fermierilor care s-au confruntat cu diferite situaţii care au dus la deteriorarea culturilor sau chiar compromiterea totală a recoltelor. „Fiecare daună este diferită, foarte rar daunele seamănă între ele. De aceea este nevoie de un spirit de observaţie foarte bine dezvoltat pentru a fi cât mai precis în aprecierile pe care le facem. De obicei, în zona de sud-est, acolo unde îmi desfăşor eu activitatea, fermierii se confruntă cel mai mult cu daunele provocate de grindină, furtuni şi ploi torenţiale. Acestea sunt, de altfel, şi motivele pentru care încheie poliţe de asigurare”, a constatat tânărul inginer agronom.

Andrei Sterian_b

Pentru mine, împlinirea este atunci când, la finalul unei zile, pot spune că am fost cât se poate de corect faţă de fermier şi am reuşit astfel să-l ajut să-şi recupereze paguba produsă de evenimentele climatice întâmpinate – ANDREI STERIAN, Tânăr agronom și evaluator de daune Agra Asigurări

 

Un job pentru tineri şi nu doar

Încântat de munca pe care o desfăşoară deja de mai bine de un an, acesta are câteva argumente destul de convingătoare pentru cei care doresc să se alăture proiectului Agra Asigurări. „Aş recomanda acest job altor tineri agronomi, şi nu numai, deoarece este part-time, îţi oferă libertatea de mişcare şi de a-ţi crea un program cât se poate de flexibil. De asemenea, pentru schimbul de experienţă pe care îl poţi avea şi, nu în ultimul rând, pentru beneficiile financiare”, consideră Andrei.

Pe de altă parte, spune el, relaţia cu fermierii depinde foarte mult de caracterul fiecăruia. „De obicei, întâlnim fermieri care colaborează cu noi şi aceştia de multe ori participă efectiv la determinarea daunelor din teren”, spune tânărul.

 

Spiritul Agra Asigurări

Din punctul său de vedere, relaţiile de bună prietenie şi colegialitate caracterizează spiritul Agra Asigurări. „Aici nu există ierarhii. Practic, toţi suntem consideraţi colegi. Ne ajutăm reciproc şi suntem foarte uniţi. Spiritul Agra Asigurări este dominat de sentimentul de colegialitate. La constatarea unei daune se merge în echipe de câte cel puţin două persoane. Niciodată nu vei fi singur”, ne-a explicat Andrei Sterian, fiind practic în asentimentul colegului său mai experimentat. „Spiritul de echipă este esenţial. De aceea ne şi dorim colegi noi, din toate domeniile, care să ni se alăture, pentru că la Agra Asigurări prietenia şi colegialitatea sunt la loc de cinste”, îl completează Viorel.

 

CLICK aici pentru mai multe detalii despre jobul de evaluator de daune!

Dacă dorești să aplici trimite CV pe mail către Adrian Horia Lupu la adresa lupu@agraasigurari.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →