AJUTOR DE MINIMIS de 1.500 euro/ha pentru USTUROI - Revista Ferma
2 minute de citit

AJUTOR DE MINIMIS de 1.500 euro/ha pentru USTUROI

usturoi AJUTOR DE MINIMIS de 1.500 euro/ha pentru USTUROIS-a publicat schema „Ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de usturoi înfiinţată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024″. Cuantumul maxim  al ajutorului de minimis este de 1.500 euro/ha.

MADR a postat în transparenţă decizională un proiect pentru aprobarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de usturoi înfiinţată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Suma totală alocată este în valoare de 20.868.280 lei, echivalentul sumei de 4.230.000 euro, iar cuantumul maxim  al  ajutorului de minimis este de 1.500 euro/ha.

Beneficiarii, respectiv întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, trebuie să depună cererile şi documentele justificative până la data de 19 aprilie 2024, inclusiv.

Plata sumelor reprezentând ajutorul de stat se va realiza până la data de 30 iunie 2024 inclusiv, iar (2)verificările în teren ale culturilor de usturoi înfiinţate se realizează de către echipe mixte formate din experţi din cadrul DAJ şi APIA.

În cazul în care suma totală de plată care urmează să fie acordată beneficiarilor depăşeşte resursele financiare totale, prevăzute în actul normativ, suma cuvenită fiecărui beneficiar se va reduce proporţional.

Prin instituirea schemei de ajutor de stat se va asigura un grant financiar care se acordă producătorilor agricoli ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de usturoi înfiinţată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Proiectul poate fi consultat accesând următorul link: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative/8778-proiect-og-nf-usturoi-08-02-2024.html

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →