Agricover creşte în Banat - Revista Ferma
4 minute de citit

Agricover creşte în Banat

Creşterea numărului de clienţi şi posibilitatea customizării soluţiilor de finanţare reprezintă principalele argumente în favoarea consolidării prezenţei în regiunea Banatului, unde Agricover Credit a dezvoltat deja o serie de parteneriate cu fermierii. „Suntem nebirocratici şi venim cu soluţii pentru cei care au nevoie de bani pentru a pregăti culturile, pentru a cumpăra inputuri, pentru achiziţii de terenuri, de utilaje şi de echipamente agricole, în acest caz chiar şi la mâna a doua. În acest moment, suntem la un nivel de plasament de aproape un miliard de lei”, declara Robert Rekkers, director general Agricover Credit, în faţa reprezentanţilor mass-media.
Pentru că în România totul a devenit prea birocratic şi complicat, Agricover Credit promite să ofere altceva: mai multă flexibilitate şi mai puţine hârtii. De asemenea, timpii de aşteptare până la acordarea creditului sunt mult mai mici decât în cazul instituţiilor bancare. „Banatul este o zonă unde vrem să creştem mai mult. Avem aici câteva sute de fermieri pe care îi finanţăm, toate categoriile de agricultori, de la cei cu 40 de hectare, până la marii fermieri. Avem plasamente de peste o sută de milioane de lei. Există aici un mare potenţial”, remarca bancherul olandez.

Agricover

Apetit pentru investiţii
„România are nevoie de acest salt în termen de investiţii. În primele patru luni din acest an am văzut în continuare un mare interes pentru achiziţia de terenuri agricole. E un moment bun pentru cei ce deţin capital să bage bani în pământ. Iar noi finanţăm aceste achiziţii, dar avem soluţii şi pe partea de investiţii în sisteme de irigat. Finanţăm şi nevoia de capital de lucru”, ne-a declarat Robert Rekkers.
Odată cu deschiderea punctului de lucru de la Timişoara, numărul locaţiilor în care Agricover Credit IFN este prezent a crescut la şapte. Tot anul acesta va fi deschisă o sucursală şi la Craiova. Echipa din Banat este coordonată de Mihaela Mihai.
Agricover este o platformă de soluţii integrate pentru agricultură, construită pentru a răspunde în timp real nevoilor concrete ale fermierilor, înregistrând anul trecut un profit operaţional de peste 12 milioane de lei.

Agricover
Robert Rekkers (foto stg., alături de Mihaela Mihai): „E un moment bun pentru cei ce deţin capital să investească în achiziţia de terenuri”

MOTORINĂ CU PLATA LA RECOLTĂ
Printre fermierii invitaţi să participe la deschiderea filialei de la Timişoara s-au numărat şi fraţii Zifceak (în foto, alături de Robert Rekkers), proprietarii Maxagro, societate care exploatează peste 10.000 de hectare în judeţul Timiş. „Avem această colaborare cu Agricover deja de şase-şapte ani. Toate produsele lor sunt orientate către fermier, dar ce este poate mai important, dacă ai nevoie de un credit, lucrurile sunt mult mai simple decât dacă ai apela la o bancă. Pentru noi, acest produs cu motorina ne-a picat ca o mănuşă, pentru că subvenţiile nu erau încă intrate şi aveam nevoie de acei bani pentru a înfiinţa culturile. Fermierul român are nevoie de finanţare. Noi ne dorim în continuare să facem achiziţii de terenuri şi avem nevoie de linii de credit pentru a acoperi aceste costuri, de a ne susţine campaniile agricole pentru a putea cumpăra inputuri”, spunea Ianco Zifceak.
Motorină cu plata la recolta este un produs lansat de Agricover Credit în noiembrie anul trecut, cu scopul de a susţine activitatea fermierilor şi a le asigura simplu şi rapid motorina de care au nevoie pe tot parcursul anului, fără grija lipsei de lichidităţi până la recoltă.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →