Acord UE. IMPORTURI din Ucraina FĂRĂ TAXE VAMALE. Protestele fermierilor europeni, ignorate?! - Revista Ferma
1 minut de citit

Acord UE. IMPORTURI din Ucraina FĂRĂ TAXE VAMALE. Protestele fermierilor europeni, ignorate?!

import de cereale ucraina b Acord UE. IMPORTURI din Ucraina FĂRĂ TAXE VAMALE. Protestele fermierilor europeni, ignorate?!

Statele membre UE au agreat un acord interimar pentru ca agricultorii ucraineni să beneficieze până în 2025 de scutirea de la plata taxelor vamale pe piața europeană, a anunțat miercuri, 20 martie, Parlamentul European într-un comunicat citat de AFP și Reuters, scrie hotnews.ro

Comisia Europeană a propus această măsură în luna ianuarie ceea ce a generat proteste ale fermierilor în numeroase state europene. Agricultorii europeni s-au plâns că agricultorii ucraineni nu sunt obligați să respecte aceleași norme precum cei din UE, motiv pentru care produsele ucrainene mai ieftine au invadat piața europeană.

Pentru a întâmpina aceste nemulțumiri, UE a introdus grâul ucrainean pe o listă a produselor importante pentru care se introduce o „frână de urgență” pentru a opri inundarea pieței europene cu produse ieftine din Ucraina.

Citește mai mult AICI: Acord la nivel UE pentru prelungirea până în 2025 a importurilor agricole ucrainene fără taxe vamale, în ciuda protestelor fermierilor

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →