7 soluții avansate pentru o erbicidare ca la carte - Revista Ferma
5 minute de citit

7 soluții avansate pentru o erbicidare ca la carte

Pentru a concepe mașina de erbicidat Patriot seria 50, inginerii Case IH au cules informații de la fermierii și vânzătorii de utilaje din întreaga lume, pe parcursul mai multor ani, și astfel au definit această nouă generație de mașini autopropulsate pentru erbicidat Patriot. Foto 1 - 7 solutii avansate pentru o erbicidare ca la carte 1_b

Elementele-cheie ale unei pulverizări perfecte

De zeci de ani, designul distinctiv al autopropulsatelor Case IH Patriot, cu dispunerea cabinei în față și a motorului în spate, cu rampe puternice și durabile, au reprezentat elemente esențiale pentru o pulverizare precisă, de mare calibru, efectuată în timp util. Acum, noul pulverizator din seria 50 Case IH Patriot combină aceste elemente cheie, distinctive, cu soluții avansate de tehnologie și conectivitate, pentru a aduce erbicidarea la următorul nivel. Iată ce facilități în oprare aduce noul Case IH Patriot!

1. Simplitate și confort în lucru

Pulverizatorul din seria Patriot 50 pune productivitatea pe primul loc, având o cabină care îmbină perfect simplitatea, controlul și confortul. Această cabină este ultra-confortabilă și îi oferă operatorului o experiență unică, ceea ce îi va oferi plăcere și îl va determina să continue munca chiar și după multe ore de lucru. Patriot seria 50 dispune de o cotieră nouă pe care o regăsim deja la tractoarele Case IH AFS Connect din seriile Steiger® și Magnum™. Aceasta este mai ergonomică, mai confortabilă și are o dispunere inteligentă a butoanelor, ceea ce oferă o eficiență mult îmbunătățită în timpul lucrului.Foto 1 - 7 solutii avansate pentru o erbicidare ca la carte 2_b

2. Cel mai bun control din cabină

Cu cele două afișaje ce pot fi personalizate pe monitorul din cabină – AFS Pro 1200 și Viper 4+ – operatorii au întotdeauna cel mai înalt control al mașinii, al produsului din buncăr și al suprafeței de stropit. Datele pot fi partajate sau urmărite în timp real de admistratorul fermei pentru eventuale ajustări. Monitorul AFS Pro 1200 oferă o monitorizare și un control complet al șasiului, în timp ce Viper 4+ oferă soluții îmbunătățite de ghidare automată și control al produsului din buncăr. 

3. Conectivitate, ghidare și analiza datelor în timp real

În agricultura de astăzi, este nevoie de mai mult decât de o pulverizare la timp, rapidă și precisă, pentru a vă proteja profitabilitatea. Cu sistemele AFS Connect™ și Raven Slingshot® aveți soluțiile de conectivitate, ghidare și analiză a datelor în timp real, precum și o monitorizare de neegalat, toate acestea pentru a vă asigura o erbicidare completă, precisă, rapidă și fără pierderi. Cu funcțiile de conectivitate de ultimă generație Case IH AFS Connect, beneficiați de o vizibilitate deplină asupra operațiunii pe care o efectuați:

– Vizualizarea datelor: accesați și stocați hărțile aplicațiilor, sezon cu sezon.
– Instrument de prescripție: creați rețete, apoi le exportați și transferați cu ușurință pe Viper 4+.
– Modul echipament: vedeți locația mașinii și informațiile despre flotă atunci când aveți nevoie.
– Istoricul locației vehiculului: urmăriți locația mașinii, parametrii și progresul în lucru, pentru a planifica mai bine sarcinile și logistica viitoare. Foto 2 - 7 solutii avansate pentru o erbicidare ca la carte_b

 

4. AIM Command FLEX™ II

Mai important decât atât, prin tehnologia avansată de pulverizare AIM Command FLEX™ II, aveți cea mai bună șansă posibilă, unică pe piață, de a vă menține rata de erbicidare, presiunea și precizia de aplicare a substanțelor la cel mai bun nivel. Datorită controlului individual al pornirii/opririi duzei, de 10 ori într-o secundă, această tehnologie avansată asigură o aplicare eficientă și precisă, indiferent de viteză sau de condițiile din teren.

5. Suspensie pneumatică

O altă noutate de care dispune noua serie 50 Patriot este sistemul de suspensie activă, pneumatică, pentru toate cele 4 roți ale mașinii, care au fost concepute în virtutea unei înaintări perfecte, indiferent de dificultatea suprafețelor, permițând o înclinare atât pe verticală, cât și pe orizontală, cu o cursă totală de suspensie de până la 20 cm. Această suspensie activă, pneumatică, combinată cu o cursă mai mare a roții, oferă o amortizare de neegalat a șocurilor și a sarcinii.

6. Rezistența rampelor

Construit din materiale robuste cu o duritate înaltă, designul rampelor oferă o rezistență superioară, fără greutate excesivă. Opțiunile avansate care compun conceptul tehnologic al rampelor sunt integrate perfect pentru a duce acuratețea și eficiența erbicidării la următorul nivel. De asemenea, întreținerea se face deosebit de ușor, totul fiind accesibil, la îndemână, cu un centru de service unic (un panou de control lateral – n.a.), o stație de spălare, conexiuni la nivelul solului și un design cu arhitectură deschisă.Foto 3 - 7 solutii avansate pentru o erbicidare ca la carte_b

7. Vizibilitate pe timp de noapte

Când trebuie să terminați lucrarea după orele de lucru de peste zi, seturile de lumini LED îmbunătățite și mai luminoase oferă o vizibilitate mai bună pe timp de noapte, folosesc mai puțină energie și sunt controlate de pe afișajul AFS Pro 1200. Fiecare pulverizator din seria Patriot 50 include sisteme de lumini montate pe capota frontală, pe cabină și pe rezervor, precum și o lumină de baliză în secțiunea centrală, pentru a vă asigura că puteți lucra în siguranță și pe timp de noapte, dar și în timpul transportului.

CÂND VA AJUNGE ÎN ROMÂNIA?

Noile mașini de erbicidat din seria 50 Case IH Patriot vor fi disponibile pe piața din România, exclusiv prin Titan Machinery, începând cu anul 2023. Această serie va cuprinde 3 modele:
• Pulverizatorul Patriot® 3250 – cu rezervor de 800 sau 1.000 de galoane (1 galon american = 3,785 litri ) – oferă 285 cai putere nominală, 309 cai putere de vârf.
• Pulverizatorul Patriot® 4350 – rezervor de 1.200 de galoane – oferă 335 de cai putere nominală, 374 de cai putere de vârf.
• Pulverizatorul Patriot® 4450 oferă o capacitate a rezervorului de 1.600 de galoane, 390 CP putere nominală, 415 de cai putere de vârf.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →