2 inovații cheie la combina Fendt Ideal 10T - Revista Ferma
3 minute de citit

2 inovații cheie la combina Fendt Ideal 10T

Combina Fendt Ideal 10T 2 inovații cheie la combina Fendt Ideal 10T

Atunci când promiți fermierului ultima tehnologie, ideal e să te ții de cuvânt! Iar Fendt asta a făcut când a lansat Fendt Ideal 10T, noul model vârf de serie al combinelor mari din portofoliul producătorului german.

În perioada campaniei de recoltat de la începutul lunii iulie, pe măsură ce s-au copt grânele, în partea de sud a țării a avut loc o serie de demonstrații în câmp cu combina Fendt Ideal 10T.

La demonstrațiile din vara lui 2021, desfășurate în partea de vest a țării, Fendt Ideal 9 a recoltat 50-60 tone /h. ”De la modelul 10T așteptăm un randament și mai bun. De fapt, așteptăm să demonstreze că toată comunicarea de marketing din jurul unui produs nu este doar vorbărie fără conținut”, spunea Radu Tălpan, brand manager Fendt, înainte de începerea demonstrațiilor.

PUTERE MAXIMĂ DE 790 CP

Noul model vârf de serie al combinelor mari este echipat cu un nou motor MAN de 16,2 litri și îndeplinește standardul european de emisii stage V. Cu o putere maximă de 790 CP, un nou sistem de curățare și o versiune mai mare a binecunoscutului separator Dual Helix, Fendt Ideal 10 promite și mai multă putere și un randament ridicat.

Nu numai că oferă cu 143 CP mai mult decât al doilea model ca mărime, Ideal 9; acest ultim model de top are un nou sistem de curățare ce asigură o curățare cu 15% mai mare. Cu acest sistem ciclon, boabele coboară în sita de sus prin două trepte de cădere curbate. Datorită acestei forme curbe, legile fizicii fac posibil ca boabele grele să se adune în secțiunea inferioară, în timp ce părțile mai ușoare se acumulează deasupra.

DOUĂ DINTRE INOVAȚIILE-CHEIE

Iată, în continuare, doar două dintre inovațiile ce se regăsesc la această combină:

  1. Direcție cu joystick-ul

Pentru o vedere mai bună asupra hederului, Fendt Ideal oferă un concept revoluționar – IDEALdrive, sistem care elimină necesitatea de a avea volan/coloană de direcție. Combina este condusă prin intermediul joystick-ului de pe cotiera stângă. Mâna stângă este responsibilă pentru condus, în timp ce mâna dreaptă controlează viteza. Joystick-ul este ușor și sigur de comandat, în orice situație. IDEALdrive este o caracteristică opțională.

  1. Șenilă pentru o și mai bună tracțiune

Ideal comută automat în modul 4×4, independent și inteligent, doar atunci când este atinsă presiunea reglată pe puntea față. Aceasta înseamnă că axa AllDrive vine în ajutorul combinei Ideal doar atunci când este necesar, pentru a oferi o tracțiune completă. Odată pornită blocarea diferențialului, AWD este activat permanent. Când se virează, blocarea diferențialului se oprește, iar după manevră revine din nou, aceasta fiind o metodă prin care se economisește combustibil și se protejează puntea combinei.

 

articol realizat de

MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →