3 minute de citit

10 septembrie 2018. ZI PLINĂ DE EVENIMENTE la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Iaşi

Acesta este un proiect iniţiat de Revista FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr. ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu Miroslava – Iaşi, reprezentat de director Prof CONSTANTIN TIMU .

Miroslava2_bLa început a fost ideea… împreună cu directorul Constantin Timu

Miroslava8_bApoi s-a adunat echipa…

Miroslava7_bŞi au venit materialele…

Prin acest proiect s-a amenajat o sală cu 41 de fotografii cu absolvenţi şi profesori de la începuturi, cu Institutul de Educatie pentru Fiii de Nobili deschis la Miroslava la 24 octombrie 1831 unde primul absolvent a fost Mihail Kogălniceanu, continuând cu scoala de sericicultura, initiata in 1865 de “M. Vitlimescu” şi în 1918, principesa Olga Sturdza, presedinta Societatii Ocrotirii orfanilor de razboi, infiinteaza in fostul palat Vasile Beldiman, acum proprietatea sa, un orfelinat a carui scoala capata in 1919 un profil agricol profesional şi până în zilele noastre.
Se doreşte ca anual arhiva fotografică expusă să fie completată cu noi imagini din viaţa liceului cât şi realizările foştilor absolvenţi. ”În principiu, o şcoală capătă valoarea nu numai prin profesorii săi ci şi prin absolvenţii şcolii şi realizările acestora”, ne-a declarat Constantin Timu, directorul şcolii.

Miroslava9_bSE CONFIRMĂ! Unde-s mulţi, puterea creşte!

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL
După acest eveniment vom continua derularea proiectului “Susţinem învăţământul preuniversitar agricol”, început la 14 iunie 2018 la Liceul Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” Brăneşti, Ilfov.
Acest proiect este, de asemenea, iniţiativa Revistei FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr.ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE, autori ai unor cărţi de specialitate în domeniul zootehnic.
Este binecunoscut faptul că, o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.
Proiectul nostru va aduce în liceele şi grupurile şcolare cu profil agricol un plus de informaţie de care elevii au nevoie şi de care cadrele didactice se pot folosi pentru a exemplifica, prin modele practice şi viabile economic, fundamentele teoretice prezentate la cursuri.

Miroslava5_b
Concret, fiecare dintre cele 40 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil agricol din România va primi:
• câte două exemplare din cartea “Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range – Ghid practic de creştere” – semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• câte două exemplare din cartea “Ghid de creştere a puilor de carne” – semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma
• un abonament pe perioadă nelimitată la revista FERMA De asemenea, toate liceele cuprinse în proiect vor beneficia de promovare în revista Ferma, prin articole ce vor fi publicate în print şi online.

Şi, tot cu această ocazie, vom prezenta un proiect inovativ de management al fermei iniţiat de Dr. medic veterinar Radu Antohe.

Miroslava10_b

VĂ AŞTEPTĂM cu drag luni, 10 septembrie 2018, începând cu ora 9.30, la Liceul tehnologic agricol ”Mihail Kogălniceanu” de la Miroslava, judeţul Iaşi, alături de fermieri din zona Moldovei, elevi şi profesori ai liceului, mass media, parteneri.

Miroslava16_b

Miroslava14_b

Miroslava12_b

Miroslava18_b

Şi un final grandios… şi emoţionant!

Cisteste si...

Recomandările redacției

11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă

11 sfaturi pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă:
1. Efectuați verificările de rutină.
2. Spălaţi şi curăţaţi temeinic tractorul.
3. Goliți rezervorul și folosiți un combustibil de iarnă.
4. Verificaţi echipamentele de cauciuc.
5. Verificaţi presiunea şi umflaţi suplimentar anvelopele.
6. Gresaţi fiecare rulment/bucşă.
7. Scoateți bateriile în cazul “parcării” pe termen lung.
8. Parcați tractorul sub un şopron sau într-un garaj închis.
9. “Ajutaţi” tractorul să pornească în timpul iernii.
10. Nu uitaţi că iarna este momentul perfect pentru a face lucrările de întreținere şi reparaţiile.
11. Utilizați greutăți suplimentare, anvelope de zăpadă sau lanțuri pentru anvelope.

piata tractoarelor b 11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →