ZOOM IN. Rapița KWS (I) - Revista Ferma
4 minute de citit

ZOOM IN. Rapița KWS (I)

zoom-in_1600x1200px.1_b

Observăm în fiecare zi cu câtă grijă și atenție vă pregătiți pentru un nou sezon de rapiță. Ne bucurăm să vedem preocuparea și implicarea dumneavoastră pentru că doar cu dăruire se pot obține culturi reușite, cu producții ridicate. Noi, echipa KWS, ne-am specializat în a vă oferi material genetic tot mai avansat, an după an, iar în acest sezon vă dedicăm două premiere: hibrizii Umberto KWS și Himalaya CL.

În această ediție, dorim să vă prezentăm caracteristicile și beneficiile hibridului Umberto KWS, pe care sperăm că-l veți include în cultura dumneavoastră din 2018, alături de ceilalți hibrizi de rapiță KWS deja consacrați, ale căror performanțe le cunoașteți din experiența proprie sau din cea a colegilor de breaslă.

Umberto KWS. Trei expresii ale performanței

Hibridul de rapiță de toamnă Umberto KWS armonizează trei caracteristici pe care orice fermier și le dorește pentru cultura sa: potențial foarte bun de productivitate, coroborat cu toleranța excelentă la boli  și rezistență superioară la scuturare. Aceste trăsături fac ca Umberto KWS să se înscrie cu succes în linia hibrizilor de rapiță cu genetică performantă, ameliorați de compania noastră și să aibă în comun cu aceștia obținerea unor producții ridicate și a unei marje generoase de profit.

Umberto.1_b

Umberto KWS este un hibrid semitimpuriu, cu ramificare foarte puternică și potențial de producție impresionant, care se traduce prin emiterea unui număr mare de silicve, dar și prin realizarea unui MMB foarte mare.

O altă caracteristică a acestui hibrid este rezistența superioară la dehiscență a silicvelor, ceea ce înseamnă un randament mai bun al culturii și rezultate excelente pentru dumneavoastră.

Umberto KWS prezintă o stabilitate deosebită a producțiilor de la un an la altul și de la o zonă la alta, acest hibrid având o pretabilitate foarte bună la tot arealul românesc al rapiței.

Caracteristici genetice pentru o evoluție excelentă a culturii

După cum menționam în rândurile anterioare, Umberto KWS prezintă o toleranță deosebită la boli, în special la Sclerotinia și Phoma lingam.

Acest hibrid prezintă în toamnă un ritm de creștere foarte rapid și atingerea unui grad de dezvoltare al culturii care îi permite să facă față condițiilor de iarnă. În primăvară, Umberto KWS cunoaște o dezvoltare mediu – rapidă. Ritmul echilibrat de creștere la desprimăvărare îl ferește de înghețurile timpurii și de crăparea longitudinală a tulpinilor.

Plantele au o rezistență excelentă la cădere, iar conținutul de ulei este ridicat: 44 – 47%.

Umberto KWS demonstrează avantaje remarcabile: plantele se usucă complet, silicvele se maturează uniform, numărul de boabe verzi în masa recoltată (corpuri străine) este foarte mic comparativ cu alți hibrizi de rapită de toamnă, iar recoltarea este mult mai ușoară.

IMG_4899.1_b

Recomandări de cultivare a hibridului Umberto KWS:

Recomandăm o densitate la semănat de 45 – 50 boabe germinabile / mp, astfel încât să atingeți la recoltare 30 – 35 plante/mp.
În cazul acestui hibrid, este indicat semănatul până în a doua parte a epocii de semănat datorită ritmului foarte rapid de creştere din toamnă.

Zone de cultură recomandate: toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.

Pentru mai multe detalii despre Umberto KWS și ceilalți hibrizi de rapiță pe care vi-i punem la dispoziție în acest sezon, vă invităm să vă adresați Reprezentanților de Vânzări KWS. Nu uitați să le cereți informații despre oferta KWS și avantajele pe care le aveți la achiziția produselor noastre.

dr. ing. Ion Voinea
Director Dezvoltare Produse KWS Semințe

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →