Gândit ca o platformă de comunicare între cultivatori și furnizorii de inputuri, evenimentul a reprezentat o bună oportunitate de evaluare a potențialului de producție a hibrizilor de porumb și floarea-soarelui, a eficienței tratamentelor aplicate și, nu în ultimul rând, o ocazie de a afla ultimele noutăți din domeniul tehnicii agricole mecanizate.
„Am demarat acest proiect în urmă cu trei ani, dar este pentru prima dată când organizăm un astfel de eveniment în zona de vest, unde Brise este unul dintre principalii furnizori de imputuri și traderi de cereale. Noi, practic, suntem o interfață și un integrator în relația cu fermierii, făcând legătura între cei care pun la dispoziție inputurile și cei care le folosesc”, ne-a declarat Angelo Nicolae, director general Brise Group.
Locația nu a fost deloc întâmplător aleasă, Brise având la Timișoara un punct de lucru, iar în zona de vest a țării mai multe baze de colectare a cerealelor. „În zona Timiș am început activitatea în urmă cu aproape cinci ani. Modelul nostru de business este de a crea și baze de cereale pentru a putea sprijini fermierii în valorificarea producției. Drept dovadă a implicării noastre în această direcție, în 2014 am deschis trei noi baze în vestul țării, la Lovrin, Chișineu-Criș și Carei. Așadar, dorința noastră de dezvoltare pe zona de vest este foarte mare și avem toate argumentele”, susține reprezentantul Brise.
Fermierii prezenți au apreciat oferta bogată de produse, dar în același timp au primit sugestiile și recomandările pentru campania de toamnă, la întreaga paletă de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte, utilaje și modalități eficiente de finanțare), întâlnind într-un cadru festiv, foarte bine organizat, principalii parteneri din domeniu: RAGT, Caussade, Monsanto, Dow Seeds, Euralis, KWS, Limagrain, Pioneer, Maïsadour, Syngenta, BASF, DuPont, Adama (fosta Makhteshim Agan), New Holland, Väderstad, Banca Transilvania.
De platforma de la Carani s-a ocupat Tomel Petrache, farm manager în cadrul companiei Brise. „Am dorit să dezvoltăm această platformă de circa 30 de hectare în condiții de producție. Fiecare hibrid, fie că vorbim de porumb sau floarea-soarelui, a fost testat în condiții de cultură, pe o suprafață de cel puțin jumătate de hectar. Pentru mine a fost ca o provocare să pun în practică acele cunoștințe dobândite în cei zece ani petrecuți în companii multinaționale. Fermierii sunt interesați mereu să afle ce este nou în piață, ce poate revoluționa tehnologia și cum pot obține profitul mult scontat”, e de părere Tomel Petrache.
Evenimentul de la Carani s-a încheiat cu un concert spectaculos susținut de Horia Brenciu și echipa sa, care au încins atmosfera până aproape de miezul nopții. Acompaniat de o armată de instrumentiști și vocaliști, cel mai în vogă artist român al momentului a oferit un repertoriu format din evergreen-uri, piese proprii sau adaptări ale unori melodii cu influență folclorică.
Brise Group este una dintre cele mai dinamice și active companii de pe piața agricolă românească, acoperind întregul segment de producție și achiziție de cereale, depozitare, transport și servicii de inspecție și control pentru calitatea mărfurilor. Compania deține baze proprii și în colaborare, poziționate la nivel strategic în toate zonele de interes agricol, având o capacitate de recepție și stocare a cerealelor de peste 350 de mii de tone.
Ziua Câmpului Brise, marcată în premieră în Banat
Cisteste si...
DATORII la leasinguri și inputuri de miliarde! Doar RAPIȚA a adus PROFIT. Spre ce culturi se va orienta ferma Saveliev?
În ferma Saveliev, doar rapița a adus profit în 2024, afacerea acumulând 10 miliarde lei vechi datorii la leasinguri și […]
Ciolacu: Peste 230.000 de fermieri vor primi despăgubiri de secetă! Câți bani se dau pentru culturile calamitate!
Bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat în vederea acordării de despăgubiri de secetă producătorilor agricoli pentru culturile de toamnă și […]
UCPR: Importurile de ouă din Ucraina au crescut cu 48% și cele de carne de pasăre de peste 50 de ori! Ce preț au ouăle din import și cele românești!
Importurile de ouă din Ucraina în România au crescut cu 48% în primele luni din 2024, iar importurile de carne […]
Vin banii APIA pentru subvenția la motorină! Sumă dublată pentru fermieri, în 2024!
Guvernul dublează suma necesară pentru a plăti subvenția la motorină către fermierii care au solicitat acest ajutor de stat în […]
27 de tractoare furate într-un an! Cum acționau hoții români care au furat utilaje agricole de peste 1 milion de euro!
27 de tractoare furate într-un an, din mai multe ferme! Cum a reușit o bandă de hoți de tractoare și […]
Peste 5.000 de utilaje pentru agricultura de precizie! Ce trebuie să știți la achiziția de utilaje din Baza de date AFIR cu prețuri de referință!
Baza de date AFIR cu prețuri de referință include o categorie specială cu peste 5.000 de utilaje pentru agricultura de […]