4 minute de citit

Workshop „Solutii stiintifice inovatoare in agricultura de la Romchim Protect”, editia a 8-a, 2021

Evenimentul a fost deschis de Fondatorul societatii, domnul Ion NECULCEA, responsabil principal cu activitatea de cercetare, inventica si inovare.

 Romchim (30) (1)_b

Romchim Protect a transmis pietei un mesaj puternic privind importanta cruciala a agriculturii in strategia companiei, alaturi de aviatie (degivranti), FMCG – dezinfectanti si materialele de constructii. Acest mesaj a fost constituit din urmatoarele elemente:

1. Lansarea parteneriatului strategic cu Smart Agricultural Services (SAS), firma de distributie de inputuri agricole condusa de Marius GIRBEA, catre care Romchim Protect a externalizat efortul de promovare si comercializare a portofoliului de solutii dedicate fermierilor. Marius GIRBEA a prezentat produsele cheie, enumerate mai jos in prezentul comunicat, precum si primele rezultate tehnice convingatoare inregistrate in ferme cu produsele nou lansate.

Romchim (21) (1)_b

2. Compania Romchim Protect a anuntat intrarea in topul select si exclusivist al producatorilor furnizori integrati de solutii de nutritie vegetala din Romania, dispunand in portofoliu atat de fertilizanti solizi, cat si foliari, precum si de biostimulatori de conceptie proprie. Acest acces va fi amplificat si de marirea semnificativa a capacitatii proprii de productie de ingrasaminte solide granulate hidrosolubile, printr-o investitie in valoare de 4,5 milioane de euro ce va fi realizata incepand cu anul 2021.

Romchim (22) (1)_b

3. A fost lansat si prezentat ingrasamantul solid granulat hidrosolubil inovant AzoSulf cu o formula originala NPK 30-0-0 plus 15% sulf si 7% carbon. Produsul este realizat din ingrediente de cea mai buna calitate, la standarde de puritate specifice industriei alimentare. El este destinat in principal culturilor mari, floarea soarelui, rapita si cereale. Inovatia centrala a produsului consta si in integrarea tehnologei GeMIX constand intr-un biostimulator proprietar si inovant menit sa mobilizeze in nutritia plantelor fosforul indisponibil din punct de vedere fizico-chimic, dar prezent in cantitati suficiente in solurile din Romania.

Romchim (31) (1)_b

4. O alta premiera a fost prezentarea marcii umbrela pentru solutiile agricole ale companiei sub numele « Agrisol – High Quality Fertilizers », precum si sloganul comercial global « Nutritia plantelor pe bune » sub care vor evolua impreuna Romchim Protect si SAS incepand din acest moment.

Romchim (23) (1)_b

5. Nu in ultimul rand, compania a prezentat si primele doua produse aprobate de leaderul mondial al ecocertificarii, EcoCert, in speta fertilizantul solid hidrosolubil EcoMax Equilibrium (cu o formula NPK 0-15-15 + 15% calciu) si biostimulatorul agricol pe baza de aminohumat Rerum Eco. Aceste doua produse sunt destinate agricultorilor romani de pe segmentul bio, atat pentru cultura mare cat si pentru culturile horticole, acest segment aflandu-se intr-o expansiune exponentiala in ultimii ani la noi in tara la cererea consumatorilor interesati de hrana sanatoasa.

 

In sinteza, compania isi declina leadershipul pe urmatoarele coordonate:

 

– un flux constant de produse inovante, create ca urmare a feed-back-ului critic primit de la fermierii beneficiari;

– oferirea de consultanta tehnica si personalizarea formulelor produselor in functie de realitatea pedo-climatica si agro-tehnica a fiecarei ferme;

– principalul promotor in Romania al tehnologiei de fertilizare lichida cu macro si micro-elemente prin injectare in sol;

– sensibilizarea si educarea fermierilor romani in materie de disponibilitate efectiva prin solubilizare superioara a macro si micro-elementelor din fertilizantii folositi;

– singurul furnizor de fertilizare vegetala cu capacitati reale de delicvescenta, adica disponibilizarea elementelor nutritive blocate aflate in sol (de exemplu fosforul);

– specialistul de necontestat al biostimularii auxinice.

Romchim (6) (1)_b

Alaturi de decidentii enumerati mai sus, in cadrul evenimentului a fost prezent un public reprezentativ constituit din echipa de vanzari a SAS, fermieri cheie din Romania si Republica Moldova reprezentand peste 50.000 ha si presa agricola si generalista, centrala si locala. Evenimentul s-a incheiat cu vizita edificatoare a capacitatilor de productie ultra-moderne ale firmei, ocazie cu care au putut fi vazute si primele sarje din produsul AzoSulf produse pentru agricultorii care l-au comandat deja si il vor aplica in primavara acestui an.

 

Romchim Protect este un producator roman industrial cu capital privat integral, specializat in conceptia si productia de solutii chimice inovante de cea mai buna calitate, activ pe piata din Romania si strainatate inca din anul 1998. Mai multe detalii privind societatea: https://romchimprotect.ro/

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →