3 minute de citit

Vița-de-vie: Mixul calității de la specialiștii Kwizda Agro

Din cele mai vechi timpuri, viticultura a reprezentat ramura agricolă care, pe lângă satisfacții financiare, a adus și bună-dispoziție.

 

Pachete tehnologice eficiente

Ca urmare a rezultatelor favorabile obținute de către partenerii din viticultură, specialiștii de la KWIZDA Agro Romania vă propun două pachete cu efect țintit împotriva principalilor patogeni și dăunători, care completează foarte bine atât tehnologiile organice, cât și pe cele convenționale, susținând un mediu mai curat, fără reziduuri, dar și un avantaj competitiv în fața cererii.

 

Două amenințări 

Amenințările frecvente ale plantațiilor viticole sunt făinarea (Uncinula necator), patogen care atacă toate organele viței-de-vie, și mana (Plasmopara viticola), care infectează rapid frunzele și ciorchinii tineri. Rezultatul direct este diminuarea semnificativă a producției.

Făinarea poate fi controlată cu ajutorul fungicidului de contact FLOSUL® SC, pe bază de sulf lichid sub formă de suspensie concentrată (800 g/l), care, în momentul tratamentului, se fixează foarte bine pe toate organele plantei și previne instalarea patogenului.

macheta Flosul+Flowbrix _b De ce este FLOSUL SC mult mai benefic pentru combaterea făinării la vița-de-vie față de alte alte formulări ale sulfului?

Pentru că:

1. Particulele măsoară doar 0,8 microni diametru. Prin comparație, celelalte formulări ale sulfului lichid măsoară 3,6 microni. Rezultatul: o stabilitate foarte bună a soluției de tratat, care va fi repartizată uniform pe toate organele plantei. 

2. Soluția de tratat nu formează spumă, are vâscozitate scăzută și potențial redus de formare a depozitelor reziduale în partea de jos a mașinii de tratament.

3. Substanța activă rezistă la spălare și, aplicată la temperaturi ridicate în doză de 4 l/ha, prezintă risc redus de fitotoxicitate pe organele plantei, având eficiență și în condiții de stres termic.

 

LIMOCIDE – soluție „3 în 1”

Vița-de-vie este atacată de diverși dăunători, dintre care fac parte și insecte cu exoschelet moale: acarieni, tripși sau cicade. LIMOCIDE® reprezintă soluția „3 în 1”, având acțiune insecto-acaricidă împotriva acestora, dar și fungicidă împotriva făinării și manei, fiind un partener ideal în managementul rezistenței. Sub formă de microemulsie (ME), LIMOCIDE® are în compoziție ulei de portocale natural, biodegradabil, presat la rece (60 g/l), a cărui caracteristică repelentă se datorează limonenului din coaja fructului de portocal. Substanța activă din LIMOCIDE® asigură o acoperire foliară excelentă și este reactivată de ploaie sau de rouă. 

macheta Flosul+Limocide _bCum se manifestă acțiunea fungicidă a produsului LIMOCIDE® când este aplicat la începutul vegetației? 

1. Curativ, pe miceliu (pentru făinare): oprește evoluția bolii chiar și atunci când aceasta nu prezintă semne vizibile.

2. Eradicant (pentru făinare și mană): când tratamentul are loc la intervale de 7-10 zile, oprește infecția secundară, prevenind dezvoltarea bolii.

 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →