Vissers inovează continuu - Revista Ferma
4 minute de citit

Vissers inovează continuu

logo vissers m Vissers inovează continuu

Aș sublinia faptul că pe lângă priceperea fermierului, un rol important în obținerea acestor producții l-a avut calitatea stolonilor de căpșun sau a drajonilor de zmeur marca Vissers. Materialul biologic oferit de Vissers, prin potențialul lui genetic, a asigurat producții bune și fructe mari, ceea ce a permis o desfacere sigură la un preț mai mare decât media pieței din acest an.

 

Noi soiuri pentru o ofertă diversificată

Făcând o retrospectivă pentru 2015, dincolo de cifre, aș spune că cel mai important lucru este consecvența cultivatorilor în a achiziționa, an de an, material săditor Vissers. Păstrând sortimentul de soiuri sau diversificându-l, comenzile repetate înseamnă pentru noi recunoașterea calității produselor și a profesionalismului Vissers. De altfel, această recunoaștere extinsă și la nivel european a constituit un imbold pentru cercetătorii de la Vissers de a crea noi soiuri de căpșun, atât cu o singură fructificare, cât și cu fructificare continuă.

Noile soiuri, care deocamdată sunt doar numere în așteptarea unor nume, sunt testate în diverse locații. Soiurile testate în România și-au dovedit din plin calitățile specificate de către creatorii lor în condițiile specifice țării noastre. Fiecare nouă varietate de căpșun aduce un plus de calitate plantelor, conform proprietăților specifice categoriei soiului. Un exemplu concludent este P061103V, care de acum are și denumirea de Harmony. Urmărind în plantația din România evoluția acestei plante, pot spune că acest nume nu este întâmplător și este în deplină concordanță cu dezvoltarea soiului în cultură. Relația armonioasă dintre creșterea plantei și cea a fructelor face posibilă obținerea unor fructe mari și de calitate, în tufe bogate și sănătoase.

Comparativ cu soiurile cu fructificare continuă existente pe piață, Harmony are două mari avantaje: fructele de culoare roșie sunt asemănătoare cu cele din plin sezon de primăvară și au o aromă deosebită.

 

Genetică promovată sub un nou slogan 

Această nouă orientare spre inovație, spre crearea unor noi soiuri, cât mai competitive, este reflectată și în noul logo al firmei. Mesajul „Vissers Plant Innovators” înseamnă mai mult decât un slogan și reflectă în realitate eforturile continue ale activității de cercetare și paleta largă de sortimente, cultivate în Pepinierele proprii, din care un număr impresionat sunt mărci obținute de către specialiștii firmei Vissers, creații genetice care și-au dovedit de-a lungul timpului performanțele.

Fiind la sfârșitul acestui an, mulțumesc tuturor fermierilor care au avut încredere în produsele noastre iar celor care citesc aceste rânduri le urez Sărbători Fericite și Un An Nou plin de realizări! 

 

 

Vasile FONOAGE 

Reprezentant Vissers BV Olanda

Tel. 0722373105

E-mail: fonoage-emil@hotmail.com

 

 

CATEVA PROPRIETATI ALE NOILOR VARIETATI DE CAPSUN:

• fructe mari, conice, de culoare roșie, lucioase și ușor de cules, iar pe o scară de la 1 la 5 aroma, durata de păstrare și calitatea fructelor sunt notate cu 4, deci aproape de maxim.

• Pe aceeași scară, cantitatea producției este notată cu cifra 5, adică maxim. Sunt convins că cei care au deja cultură de căpșuni știu ce înseamnă această notă transpusă în cifre.

• Un avantaj distinct al noului sortiment de căpșun, observat până în acest moment, este acela că plantele nu sunt sensibile la făinare, la mana căpșunului sau la putregaiul cenușiu al fructelor.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →