2 minute de citit

VIOREL NICA, Agrichim Feteşti: 2018 este un AN AGRICOL la care NU NE AŞTEPTAM!

Ceea ce a influenţat calitatea! Însă producţiile în sud-estul României, spune preşedintele OUAI, au fost destul de bune pe ansamblu deşi, prin scuturare şi întârzierea recoltării s-au pierdud circa 500 kg/ha. Meiile producţiilor recoltate la Agrichim Feteşti au fost de peste 6 t/ha la grâu şi peste 8 t/ha la orz. Aşa cum a tot repetat, Viorel nica merge pe o structură de 50 % soiuri româneşti şi 50% soiuri nemţeşti pe care le şi multiplică. Cât priveşte lucerna de sămânţă, recoltase doar 26 ha cu o producţie de peste 300 kg/ha. La rapiţă, „spre suprinderea şi în ciuda văicărelilor noastre pe cele 400 ha am obţinut o medie de aproape 3 t/ha. E bine că ne-a ferit Dumnezeu şi am putut recolta la timp, nu ca alţi colegi de ai mei care au avut probleme de acest fel!”.

Viorel Nica_3_b

În plus, spune fermierul din Feteşti, „preţul la grâu dus în port a crescut mult peste ce ne aşteptam iar acum vindem cu 85 bani/kg grâul furajer şi cu 90 bani.kg pe cel de panificaţie!”. De data aceasta, remarcă Viorel Nica, natura a creat condiţii mai bune pentru fermierii români. Fermierul nu a mai irigat de pe 11 iulie deoarece a avut parte de ploi frecvente, nu prea mari dar bune.

Viorel Nica_2_b

Cât priveşte suspiciunile cu virusul PPA adus prin porumb de mistreţi, deocamdată se vor rezolva conform ordinului dat de ministrul Agriculturii prin neutraliazare şi dezinfecţie în zonele în care se găsesc mistreţi decedaţi în urma îmbolnăvirii cu PPA. „La urma urmelor noi vindem boabele nu plantele doborâte de mistreţi! Iar psihoza asta românească prin care până şi bolile acestea ne sunt aduse, sau injectate de cineva nu e bună. Trebuie să facem ceea ştim ca să oprim extinderea focarelor şi limitarea pierderilor economice şi sunt convins că deja se face.” Discuţia cu Viorel Nica a fost posibilă în cadrul celei de a cincea ediţii a platformei Donau Soja pe care o face în ferma sa. Anul acesta are 725 ha cu soia şi a folosit la tratamentul seminţelor Poliriz S pe care domnia sa îl recomadă ca pe cel mai bun produs pentru bacterizare!

Viorel Nica_1_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →