2 minute de citit

VIN DESPĂGUBIRILE! Anunţul lui Daniel Buda

“O altă măsură bună constă în susţinerea generaţiilor tinere de fermieri prin concesionarea sau arendarea terenurilor ADS, precum şi sprijinirea angajării tinerilor fermieri în agricultură”, a susţinut vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, care a precizat că în perioada ianuarie – februarie 2021, Guvernul va acorda sprijin celor 93.000 de fermieri pentru pagubele generate de secetă la culturile înfiinţate în primăvară. 

 

FERMIERII AU UN ROL VITAL ÎN PROTEJAREA BIODIVERSITĂŢII 

 

retrospectiva Daniel_Buda_b

“Atât pentru anul 2021, cât şi pentru exerciţiul financiar 2021-2027 în ansamblul său, priorităţile din sectorul agricol se axează pe consolidarea poziţiei fermierilor, pe asigurarea durabilităţii zonelor agricole, cu accent pe protejarea biodiversităţii. 

Noul model de livrare PAC implică o subsidiaritate sporită în favoarea statelor membre, ţinând cont de condiţiile şi nevoile locale. Plecând de la realităţile actuale, şi anume pierderea biodiversităţii, schimbările climatice, UE s-a angajat să ia măsuri imediate pentru a combate schimbările climatice. Astfel, provocările date de Acordul verde trebuie să fie transformate în oportunităţi care să ducă la investiţii durabile. PAC va contribui în mod cert la consolidarea biodiversităţii, iar agricultorii sunt în prima linie în calitate de gardieni principali ai păstrării calităţii terenurilor noastre!”, ne-a declarat europarlamentarul.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →