3 minute de citit

Viitorul culturii de floarea soarelui este asigurat de noua generatie de hibrizi ExpressSun®

Producţiile extraordinare de peste 5 t/ha in condiţii optime, dar şi peste 3 t/ha în condiţii de secetă cumplită, au arătat capacitatea pe care o are germoplasma Pioneer® şi au dat încredere fermierilor în acestă cultură.

Investiţiile în cercetare au confirmat din nou, iar în 2019 am lansat un nou hibrid extraordinar – P64LE136, urmat în acest sezon de cel mai adaptat hibrid pentru condiţiile specifice ţării noastre – P64LE137.

Cei doi hibrizi vin să completeze actualul portofoliu şi vor deveni în scurt timp alegerile favorite ale fermierilor. Din punct de vedere al productivităţii şi stabilităţii aduc noi standarde în cultura florii-soarelui în România.
Sunt o generaţie de hibrizi noi, cu caractere îmbunătăţite, mai performanţi şi mai bine adaptaţi condiţiilor specifice din fermele noastre, ce vor valorifica la maxim resursele oferite, pentru a satisfice cele mai exigente aşteptări ale fermierilor români.

Macheta-Floarea-Soarelui_A4_b

O scurtă caracterizare a celor doi hibrizi:
P64LE137
– Hibrid ExpressSun® cu rezistenţă la erbicidul Express® 50 SG.
– Cea mai bună toleranţă la secetă şi arşiţă din România, foarte bine adaptat condiţiilor locale, cu productivitate excepţională .
– Nivel maxim posibil de rezistenţă genetică la lupoaie din România (Orobanche cumana) peste la rasa G (BR1, BR2 & BR3), pachet complet de gene ce îi permite să fie cultivat şi în zonele cu rotaţie scurtă din SE ţării, unde sunt probleme mari cu acest fitoparazit.
– Toleranţă şi rezistenţă genetică la pricipalele boli ale culturii prezente la noi şi în special la rasele de mană cunoscute în România.
– Masa hectolitrică mult îmbunătăţită depăşind frecvent 42-43.
– Arhitectură superioară a plantelor, cu calatidii pendule şi caractere agrotehnice îmbunătăţite.
– Grad ridicat de autofertilitate în calatidiu, fără a avea probleme în anii în care entomofauna nu reuşeşte din diferite motive să ajute la procesul de polenizare.
Acest hibrid va înlocui uriaşul P64LE25, depăşindu-l cu uşurinţă la toate capitolele: productivitate, agrotehnică, stabilitate etc.
P64LE136
– Hibrid ExpressSun® cu rezistenţă la erbicidul Express® 50 SG.
– Potenţial productiv extraordinar cu rezultate foarte bune în anii cu favorabilitate pentru cultura florii-soarelui, fiind recomandat fermierilor ce doresc performanţă.
– Arhitectură îmbunătăţită a plantelor, talie mai redusă şi poziţie pendulă a calatidiilor.
– Tolerant la lupoaie (Orobanche) rasa G (BR1 şi BR2), cultivarea sa fiind nerecomandată în S-E ţării, unde terenurile sunt infestate cu rase superioare.
– Rezistenţă genetică la rasele de mană cunoscute în România, tolerant la Phomopsis şi Sclerotinia.
– Productivitate excepţională, grad ridicat de autofertilitate în calatidiu, fără a avea probleme în anii în care entomofauna nu reuşeşte din diferite motive să ajute la procesul de polenizare.

Ca element de noutate, cei doi hibrizi vor fi disponibili în exclusivitate cu cel mai complet tratament sămânţă din piaţă, LumiGEN™, ce asigura un start bun pentru cultură, datorită legăturii mai bune între sol şi tinerele plante, lucru ce va accelera şi consolida dezvoltarea şi uniformitatea culturii.
Cei doi hibrizi sunt disponibili la comercializare încă din toamna anului 2019. Pentru informaţii legate de disponibilitatea acestora, vă rugăm să luaţi legătura cu reprezentanţii companiei din zona dumneavostră.
Încercaţi şi cultivaţi cea mai performantă genetică Pioneer®!

Andrei Ciocoiu
Category Marketing Manager Oilseeds Corteva Agriscience

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →