Verificarea elementelor de acţionare - Revista Ferma
2 minute de citit

Verificarea elementelor de acţionare

foto pag86 elemente de acti m Verificarea elementelor de acţionare

Accentul trebuie pus şi pe elementele de acţionare care se află între tractor şi utilaj.

Vă prezentăm un rezumat al lucrărilor necesare întreţinerii axului cardanic şi al limitatorului de suprasarcină. Primul lucru este siguranţa, care trebuie să corespundă din toate punctele de vedere.

În timpul efectuării întreţinerii este foarte important ca apărătoarele de protecţie ale axului cardanic să fie în stare bună şi montate conform instrucţiunilor. Din păcate, în fiecare an se întâmplă accidente, din cauza lipsei sau deteriorării acestor apărători de protecţie.

Elementele de acţionare ale utilajelor sunt echipate din fabrică cu apărători de protecţie, care se vor verifica înaintea sezonului, iar în caz de nevoie se vor înlocui piesele deteriorate sau cele lipsă. De asemenea, este foarte important să verificaţi şi lanţurile de fixare.

Axele gresate corespunzător funcţionează cu un consum de energie mic şi au o durată de viaţă lungă.

Pentru crucile cardanice, ţeava canelată şi rulmenţii de alunecare se recomandă o întreţinere periodică (vezi matricea de întreţinere). În cele mai multe cazuri, elementele de acţionare ale utilajelor de lucrat pământul aparţin clasei 2 de întreţinere şi sunt reprezentate cu simboluri în table.

Pentru gresare folosiţi unsoare standard pe bază de litiu. Trebuie să aveţi în vedere ca în punctele de gresare să fie pompată cantitatea suficientă. La o pompă de gresare standard, la o simplă presare ies circa 3 grame de unsoare.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →