Creşterea veniturilor a fost evidenţiată în toate segmentele principale de produse (motoare): maşini agricole (cu până la 12,9%) echipamente de manipulare a materialelor (cu 41,9% mai mult) şi echipamente de construcţie (cu până la 25,8%). Astfel, profitul operaţional sa dublat în 2018, majorându-se cu 42 milioane de euro, ajungând la 82 de milioane de euro.
„2018 a fost un an de succes pentru noi. Am depăşit confortabil ţinta noastră de venituri şi am înregistrat o creştere accentuată a profitabilităţii. Strategia E-Deutz aduce deja rezultate şi reprezintă un pas important pe calea noastră de a deveni un producător de frunte la nivel mondial de sisteme de acţionare inovatoare”, a declarat dr. Frank Hiller, preşedintele consiliului de administraţie al Deutz AG.
Producătorul german a prezentat la începutul acestui an ultimul său sistem electrificat, cu ocazia Industrial Vehicle Technology Expo 2019 de la Köln. „Unităţile noastre E-Deutz oferă un avantaj clar în ceea ce priveşte consumul pentru maşinile off-road, reducând nu numai costurile generale de funcţionare, ci şi emisiile. De exemplu, într-o aplicaţie obişnuită de manipulare telescopică, am reuşit deja să obţinem economii de combustibil de până la 15% prin utilizarea unei unităţi hibride. Stimularea suplimentară oferită de motorul electric face de asemenea maşina mult mai receptivă”, au constatat reprezentanţii Deutz.
Folosind abordarea modulară a produsului, Deutz susţine că va oferi în curând o gamă de „componente de unitate complet scalabile”. Acestea ar putea fi motoare cu combustie, unităţi electrice E-Deutz sau o combinaţie a celor două.