2 minute de citit

Valbon. „Vânătorul” de mană

Kiwzda_Valbon_b

Azi vorbim despre Valbon, un fungicid de nouă generație, cu efect sistemic local, translaminar și antisporulant, ce ajută și prevenția, dar este eficient și atunci când mana a apărut în cultură.

Țintește mana din timp

Produsul Valbon conține două substanțe active – bentiavalicarb-izopropil și mancozeb, cu funcții diferite, ceea ce explică beneficiile complexe ale acestui produs.

Bentiavalicarb este o substanță activă nouă, ce intră repede în plante și este distribuită local cu fluxul sucului ascendent. În plus, are acțiune translaminară, ceea ce înseamnă că penetrează frunza de la suprafața superioară până la suprafața inferioară, având distribuție de la o celulă la alta și de la vârful frunzei către bază. De aceea, bentiavalicarb împiedică germinarea sporilor, distruge tubul germinativ și organul de aderare, combate miceliile fungilor care deja au penetrat și împiedică creșterea sporilor, intervenind în biosinteza fosfolipidelor, proces din cadrul formării membranei celulare.

Mancozeb este o substanță activă cu un efect preventiv puternic, ce acționează prin contact, cu formarea unui strat fungicid la suprafața frunzei.

Remarcăm faptul că această combinație de substanțe active reprezintă o tactică eficientă pentru managementul rezistenței.

Aplicare avantajoasă

Valbon este rezistent la ploaie după o oră de la aplicare, putând fi folosit foarte bine și în condiții meteorologice schimbătoare.

Produsul se aplică înainte sau cât mai aproape de începutul infestării. Intervalul dintre tratamente este variabil, în funcție de condițiile climatice.

Pentru o mai bună aderență la suprafața foliară și pentru o eficiență sporită, vă recomandăm să aplicați Valbon împreună cu adjuvantul Designer, în doză de 0,1 – 0,2 l/ha.

Doze:

Aplicare preventivă: 1,6 kg/ha în 300 – 500 l de apă.

În cazul infectării vizibile: se stropește imediat cu 1,6 kg/ha în 300 – 500 l de apă.

În cazul unei infestări mari se repetă aplicarea după 4-7 zile.

Kwizda_Valbon2_b

Pentru mai multe detalii despre produsul necesar pentru prevenirea și combatarea manei, vă invităm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Valbon combină 2 tipuri de substanță activă, un compus sistemic, transportat în vârfurile de creștere și care protejează frunzele tinere, dar care are și acțiune translaminară. A doua substanță prezintă acțiune de contact, prin formarea unui film de soluție pe suprafața foliară.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →