Utilaje pentru pregătirea aşternutului în fermele zootehnice - Revista Ferma
1 minut de citit

Utilaje pentru pregătirea aşternutului în fermele zootehnice

supertino 4e m Utilaje pentru pregătirea aşternutului în fermele zootehnice

Cantităţile de dejecţii stabilesc în final necesarul optim de utilaje pentru evacuarea şi distribuţia lor pe câmp. Utilizarea maşinilor fabricate de societatea italiană Supertino, permite reducerea volumului paielor utilizate în padocuri cu până la 30-40%, concomitent cu asigurarea unui microclimat mai sănătos animalelor.

SUPERTINO SD este un utilaj care se pretează pentru excluderea totală a necesarului de forţă de muncă manuală din procesul de pregătire şi de administrare a aşternutului pentru animale.

Prin tocarea paielor rezultate din baloţii cilindrici mari, creşte capacitatea de absorbţie a acestora. Astfel, scade simţitor necesarul de paie concomitent cu menţinerea confortului animalelor.

Utilajul are în spate un oblon rabatabil, acţionat hidraulic, care permite automatizarea încărcării baloţilor.

Desfacerea baloţilor se realizează cu ajutorul a doi cilindri tip freză care toacă paiele, iar distribuirea acestora se realizează cu ajutorul unui ventilator axial de mare capacitate (chiar la distanţe mai mari de 18 m). Direcţionarea jetului de paie se realizează cu ajutorul unui deflector.

Acţionarea maşinii se realizează de la priza de putere a tractorului prin arborele cardanic, turaţia necesară fiind de 540 rot/min.

 

Tabel utilaje aşternut

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →