UNGARIA: Producția de usturoi, în scădere - Revista Ferma
1 minut de citit

UNGARIA: Producția de usturoi, în scădere

usturoi m UNGARIA: Producția de usturoi, în scădere

Pe piața agro din Budapesta, prețul la usturoi în timpul primelor 7 săptămâni din 2016 a fost cu 27% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2015, ajungând la 1.022 HUF/kg (cca. 3,29 Euro/kg).
În 2014, potrivit datelor statistice oficiale, Ungaria a produs 7,2 mii tone de usturoi (de pe 950 ha) comparativ cu 13 mii tone în anul 2000.
În ultimul deceniu, balanța comercială a Ungariei pentru usturoi a fost negativă. În primele unsprezece luni ale anului 2015, acest echilibru s-a îmbunătățit comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, deoarece importurile au scăzut cu 3%, până la 662 tone, în timp ce, în aceeași perioadă, exporturile au crescut cu 81%, până la 623 de tone usturoi. Cea mai mare parte a exporturilor maghiare de usturoi au avut ca destinație România (224 tone).

Articol publicat in revista Ferma nr.5(166) 15 – 31 martie 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →